22:26 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέα στοιχεία που παρείχε η ρωσική αεράμυνα από αεροπορική βάση στη Συρία και τα οποία αποδεικνύουν ότι η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία είναι υπεύθυνη για την πτώση του Il-20 στη Συρία, έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Για νέα στοιχεία που δείχνουν ότι πύραυλος S-200 που εκτοξεύτηκε από τη συριακή αεράμυνα έβαλε ως στόχο ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος, μίλησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι οι ισραηλινοί ισχυρισμοί που απορρίπτουν τη συμμετοχή της ισραηλινής πλευράς στην πτώση του Il-20 είναι ψευδείς.

«Τα σημερινά στοιχεία δεν υποδεικνύουν, αλλά πλέον αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι η ευθύνη για την τραγωδία με το ρωσικό αεροσκάφος Il-20 βαρύνει εξ ολοκλήρου την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και αυτούς που επέτρεψαν τέτοιου είδους δραστηριότητα», είπε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, σε ενημέρωση Τύπου, σημειώνοντας ότι τα νέα στοιχεία επιτρέπουν την παρακολούθηση της τοποθεσίας, για κάθε δευτερόλεπτο, τόσο των ισραηλινών μαχητικών, όσο και των πυραύλων S-200. 

Η Μόσχα έχει κατηγορήσει την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία για το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι τέσσερα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που επιτέθηκαν σε συριακούς στόχους στη Λαττάκεια χρησιμοποίησαν το ρωσικό αεροσκάφος Il-20 ως κάλυψη, κάνοντάς τα στόχο του συριακού συστήματος αεράμυνας.

Μετά από το περιστατικό, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Τελ Αβίβ είναι έτοιμο να παράσχει στη Μόσχα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να διευκολύνει την έρευνα, υποστηρίζοντας ότι η Συρία ευθύνεται για τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, ανακοίνωσε ότι η Μόσχα θα παραδώσει προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-300 στη Συρία, ως απάντηση στον ρόλο του Ισραήλ στη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους Il-20, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των Ρώσων στρατιωτών. 

Tags:
IL20, μαχητικά αεροσκάφη, Ισραήλ, Ρωσία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK