21:42 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Γαλλία δεν επιτρέπει στο πλοίο Aquarius που μεταφέρει 58 μετανάστες να «δέσει» στο λιμάνι της Μασσαλίας, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μπρουνό Λε Μερ.

Η Γαλλία δεν επιτρέπει προς το παρόν στο πλοίο Aquarius να ελλιμενιστεί στη Μασσαλία και να αποβιβαστούν οι δεκάδες μετανάστες που μεταφέρει, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ, την Τρίτη.

«Προς το παρόν είναι "όχι"», είπε ο Μπρουνό Λε Μερ όταν σε συνέντευξή του στο BFMTV, ρωτήθηκε εάν το Παρίσι είναι έτοιμο να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα να επιτρέψει τον ελλιμενισμό του πλοίου με 58 μετανάστες στη Μασσαλία.

Τα πλοία υποτίθεται ότι ελλιμενίζονται στο πιο κοντινό λιμάνι με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, δήλωσε ο Λε Μερ, προσθέτοντας ότι η Μασσαλία δεν ήταν το κοντινότερο.

Η δήλωση του Λε Μερ έρχεται αφότου η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Ναταλί Λουαζό, είχε εκφράσει την ελπίδα να βρεθεί λύση για το πλοίο και τους 58 μετανάστες που επιβαίνουν σε αυτό.

Η ίδια είχε δηλώσει πως «βρισκόμαστε σε συζητήσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες […] για να βρούμε ασφαλές λιμάνι αποβίβασης και να κατανείμουμε τους αιτούντες άσυλο που επιβαίνουν μεταξύ των προοδευτικών ευρωπαϊκών χωρών που θα προσφερθούν εθελοντικά».

Το Aquarius, το μόνο πλοίο ΜΚΟ που αναλαμβάνει τη διάσωση μεταναστών στη κεντρική Μεσόγειο, έχει επανειλημμένα βρεθεί ενώπιον της άρνησης της Ιταλίας να προσδέσει σε λιμάνι της. Η ΜΚΟ «SOS Mediterranee» είχε δηλώσει τη Δευτέρα πως μόνη επιλογή είναι ο ελλιμενισμός στη Μασσαλία.

Tags:
μετανάστες, Aquarius, Ναταλί Λουαζό, Μπρούνο Λε Μερ, Μασσαλία, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK