07:32 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Πλοίο με πρόσφυγες

Η Πορτογαλία θα δεχτεί 10 από τους 58 μετανάστες του Aquarius, εν μέσω της νέας διαμάχης

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συμφώνησε με τη Γαλλία και την Ισπανία η Πορτογαλία. Η Γαλλία δεν φαίνεται πρόθυμη να δεχτεί τους μετανάστες του Aquarius, σημειώνοντας ότι το πλοίο πρέπει να προσδέσει στη Μάλτα.

Δέκα από τους 58 μετανάστες του πλοίου Aquarius θα δεχτεί η Πορτογαλία, μετά από τη νέα διαμάχη που έχει ξεσπάσει για τον ελλιμενισμό του πλοίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από κοινού με την Ισπανία και τη Γαλλία, όπως ανακοινώθηκε από το πορτογαλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τελευταία υπόθεση αντιπαράθεσης στην Ευρώπη για την επιβίβαση μεταναστών που διασώθηκαν στη θάλασσα. Η ΜΚΟ  «SOS Mediterranee» είχε ζητήσει να προσδέσει στο γαλλικό λιμάνι της Μασσαλίας, με τη Γαλλία εντούτοις να εμφανίζεται επιφυλακτική.

Όπως δήλωσε νωρίτερα γαλλική προεδρική πηγή στο AFP, η Γαλλία πρότεινε να προσδέσει το πλοίο στη Μάλτα. «Είμαστε ξεκάθαροι ως προς το γεγονός ότι δεν πρέπει να ξοδέψει τέσσερις με πένετε ημέρες στη θάλασσα οδεύοντας προς τη Γαλλία ή την Ισπανία ή οπουδήποτε», δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας: «Πρέπει να προσδέσει σύντομα και είναι κοντά στη Μάλτα την παρούσα φάση». 

Tags:
Aquarius, μετανάστες, Πορτογαλία, Μάλτα, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK