19:05 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Από επεισόδια στιγματίστηκαν οι διαδηλώσεις φιλο-αυτονομιστών εν όψει της πρώτης επετείου από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Είκοσι τέσσερις τραυματίες και έξι συλλήψεις ο τελικός απολογισμός.

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν το Σάββατο στη Βαρκελώνη, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εν όψει της επετείου από το δημοψήφισμα για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Στο κέντρο της ισπανικής πόλης διεξήχθησαν δύο παράλληλες διαδηλώσεις, μία των υπέρμαχων της ανεξαρτησίας, και μία αστυνομικών, οι οποίοι ζητούσαν αυξήσεις μισθών. Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν ομάδα αυτονομιστών διαδηλωτών προσπάθησε να εμποδίσει την πορεία των αστυνομικών.

Οι δυνάμεις ασφαλείας παρενέβησαν, με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένα επεισόδια, τα οποία οδήγησαν στον τραυματισμό 24 ανθρώπων. Συνολικά, συνελήφθησαν έξι άτομα, τα οποία εξακολουθούν να κρατούνται από τις αστυνομικές αρχές.

Σημειώνεται ότι την 1η Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Οκτωβρίου του 2017, η κυβέρνηση της Καταλονίας είχε προχωρήσει στη μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας, με τη Μαδρίτη να μην αποδέχεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να προχωράει στη διάλυση της τοπικής Βουλής και στην άρση των εξουσιών της καταλανικής κυβέρνησης.

Tags:
ανεξαρτητοποίηση, Βαρκελώνη, Ισπανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK