11:45 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στρατιώτες από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα προχωρούν στην αποναρκοθέτηση της αποστρατικοποιημένης ζώνης μεταξύ των δύο χωρών, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να αναζητήσουν τα λείψανα των στρατιωτών που χάθηκαν την περίοδο 1950-1953.

Στην αποναρκοθέτηση της μη στρατικοποιημένης ζώνης προχωρούν τα στρατεύματα της Βόρειας και της Νότιας Κορέας. Η συγκεκριμένη ενέργεια γίνεται στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών να εντοπίσουν τα λείψανα των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον κορεατικό πόλεμο που έγινε την περίοδο 1950-1953.

Όπως τόνισε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας στο Sputnik, θα μπορούσαν να υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες νάρκες στην αποστρατικοποιημένη ζώνη.

Εντός των επόμενων 20 ημερών, τα στρατεύματα θα πρέπει να έχουν αφαιρέσει όλες τις νάρκες από την αποστρατικοποιημένη ζώνη που βρίσκεται κοντά στο χωριό Πανμουντζόμ, όπου οι ηγέτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας πραγματοποίησαν την ιστορική τους συνάντηση τον περασμένο Απρίλιο.

Οι δύο πλευρές θα αποναρκοθετήσουν και την περιοχή Γκανγκουόν στη Νότια Κορέα, όπου υπολογίζεται ότι βρίσκονται τα λείψανα 500 στρατιωτών, μεταξύ των οποίων και 300 στρατιωτών του ΟΗΕ.

Η αναζήτηση για τα λείψανα στην περιοχή θα γίνει από την 1η Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2019.

Τον Σεπτέμβριο, οι ηγέτες των δύο χωρών συναντήθηκαν για τρίτη φορά μέσα στο 2018, στηρίζοντας τη μεγάλη βελτίωση στις σχέσεις μεταξύ των χωρών.

Tags:
λείψανα, στρατιώτες, αποναρκοθέτηση, νάρκη, Νότια Κορέα, Βόρεια Κορέα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK