09:04 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ιρανός διπλωμάτης, Ασαντολάχ Ασαντί, που συνδέεται με φερόμενη απόπειρα βομβιστικής επίθεσης εναντίον συγκέντρωσης της ιρανικής αντιπολίτευσης θα εκδοθεί από τη Γερμανία, κατόπιν δικαστικής απόφασης.

Γερμανικό δικαστήριο άναψε το «πράσινο φως» για την έκδοση ενός Ιρανού διπλωμάτη στο Βέλγιο, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με συνωμοσία για βομβιστική επίθεση, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο.

Το ανώτερο δικαστήριο στην πόλη Μπάμπεργκ της Γερμανίας ανέφερε σε σημερινή δήλωσή του πως ενέκρινε στις 27 Σεπτεμβρίου την έκδοση ενός Ιρανού διπλωμάτη με την ονομασία Ασαντολάχ Ασαντί.

«Ο καταζητούμενος δεν μπορεί να επικαλείται διπλωματική ασυλία επειδή βρισκόταν σε ταξίδι αναψυχής για αρκετές μέρες εκτός της Αυστρίας, του κράτους που φιλοξενείται, και δεν ταξίδευε μεταξύ της χώρας φιλοξενίας και του κράτους που τον είχε στείλει», αναφέρει η ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Ο Ασαντί είχε τεθεί υπό κράτηση τον Ιούλιο, κοντά στη γερμανική πόλη Ασάφενμπουργκ κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος και αφότου αρκετοί πολίτες Ιρανικής καταγωγής είχαν συλληφθεί στο Βέλγιο, με τις αρχές να φέρονται να έχουν εντοπίσει ισχυρά εκρηκτικά στα αυτοκίνητά τους.

Ο διπλωμάτης κατηγορείται για συνωμοσία στη διάπραξη φόνου και για κατασκοπία.

Οι βελγικές αρχές κατηγορούν τον Ασαντί ότι συμμετείχε σε «συνωμοσία» για φερόμενη απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο πλαίσιο ετήσιας συγκέντρωσης ιρανικού αντιπολιτευόμενου κόμματος στη Γαλλία.

Tags:
έκδοση, βόμβα, δικαστήριο, Γαλλία, Γερμανία, Ιράν, Βέλγιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK