09:55 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Κατά τη διάρκεια συναυλίας του στη Δανία, υποδυόμενος τον διάβολο, ο Μπόνο επιτέθηκε στη μεταναστευτική πολιτική της Δανίας, στη γαλλίδα πολιτικό Μαρίν Λεπέν, στον ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, ενώ απηύθυνε και ναζιστικό χαιρετισμό στους Σουηδούς Δημοκράτες.

Λάβρος εναντίον των δεξιών κομμάτων που αυξάνουν την επιρροή τους στην Ευρώπη ήταν ο τραγουδιστής των U2, Μπόνο, κατά τη διάρκεια μεγάλης συναυλίας του στην Κοπεγχάγη.

Ο Μπόνο εξαπέλυσε επίθεση στα δεξιά κόμματα ξεκινώντας από εκείνα της Δανίας όπου γινόταν η συναυλία.

«Δανία, είχα ξεχάσει για τους υπέροχους αποικιακούς σου τρόπους, όμως βλέπω ότι βρίσκεις τον δρόμο σου. Ξέχνα το Borgen (δημοφιλής τηλεοπτική σειρά). Απαγορεύεις τις μπούργκες, κατάσχεις κοσμήματα από αυτούς τους απαίσιους αιτούντες άσυλο. Μπράβο!» δήλωσε ο Μπόνο υποδυόμενος τον διάβολο στη συναυλία του.

Τα τελευταία χρόνια η κεντροδεξιά κυβερνητική συμμαχία στη Δανία έχει εφαρμόσει σκληρούς μεταναστευτικούς νόμους, έχει αυστηροποιήσει το πλαίσιο πολιτογράφησης και έχει ξεκινήσει καμπάνια για την αυστηρότερη ανάκριση των εισερχόμενων μεταναστών και προσφύγων.

Ο Μπόνο στη συνέχεια, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, τον αποκάλεσε ειρωνικά έναν «υπέροχο άνθρωπο», κάνοντας στη συνέχεια τον ναζιστικό χαιρετισμό και φωνάζοντας το όνομα του ηγέτη του κόμματος των σουηδών Δημοκρατών. Σε αντίστοιχη συναυλία του στο Παρίσι, είχε πει ότι οι «βαρετοί» Σουηδοί πλέον άρχισαν να ανακαλύπτουν την «άρεια δυναμική τους».

Κατά τον 17ο αιώνα, η Δανία είχε αποτελέσει αποικιοκρατική δύναμη, αποκτώντας ιδιοκτησία στην Αμερική, την Αφρική και την Ασία.

Ο Μπόνο συνέχισε την πολιτική του παρέμβαση αναφερόμενος στη γαλλίδα πολιτικό Μαρίν Λεπέν, την οποία αποκάλεσε «κοριτσάκι του μπαμπά».

Η φετινή περιοδεία των U2 ονομάζεται eXPERIENCE + iNNOCENCE. Ο Μπόνο έχει δηλώσει ότι στηρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση και υποσχέθηκε να κυματίζει τη σημαία της ΕΕ στις συναυλίες του, όπως και έκανε στην Κοπεγχάγη. Επίσης δήλωσε «περήφανος» ως Ευρωπαίος για το ότι οι Γερμανοί υποδέχονται Σύρους πρόσφυγες καθώς και για «τον αγώνα της ΕΕ να πολεμήσει και να τερματίσει την ακραία φτώχεια και την κλιματική αλλαγή».

Tags:
δεξιά, U2, Μπόνο, Δανία, Ουγγαρία, Σουηδία, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK