19:41 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Οι ανεύθυνες ενέργειες της ηγεσίας του Κοσσόβου θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έναν νέο κύκλο αποσταθεροποίησης και να προκαλέσουν νέα αιματηρή σύγκρουση στην περιοχή», σχολίασε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σκληρή κριτική στην ηγεσία του Κοσόβου άσκησε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, με σημερινή δήλωση της εκπροσώπου του.

«Η εισβολή των ειδικών δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου στις σερβικές περιοχές στα βόρεια της επαρχίας στις 29 Σεπτεμβρίου, οι οποίες αψήφησαν τις υφιστάμενες συμφωνίες μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, είναι απλώς μια πρόκληση με στόχο τον εκφοβισμό των Κοσοβάρων Σέρβων και στόχο έχουν την άσκηση πίεσης στη Σερβία» δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Επέκρινε επίσης τις ειρηνευτικές δυνάμεις, οι οποίες έπρεπε να αποτρέψουν πιθανές συγκρούσεις στην περιοχή.

«Καταδικάζουμε, εν προκειμένω, την παθητική συμπεριφορά των διεθνών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο, οι οποίες δεν έχουν αναλάβει δράση, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, είναι υπεύθυνες για τη διαφύλαξη της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή», τόνισε η Ζαχάροβα.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 60 στρατιώτες των αυτοαποκαλούμενων ειδικών δυνάμεων της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου αναπτύχθηκαν στην περιοχή της λίμνης Gazivoda κοντά στον υδροηλεκτρικό σταθμό Gazivoda που ελέγχεται από το Βελιγράδι, προκαλώντας τη σκληρή αντίδραση των σερβικών αρχών

Το 2008, η αλβανική ηγεσία του Κοσσυφοπεδίου διακήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία της από τη Σερβία, η οποία ποτέ δεν αναγνώρισε την κίνηση. Η αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία αναγνωρίζεται σήμερα από περισσότερες από 100 χώρες.

Tags:
Κοσσυφοπέδιο, ΟΗΕ, Μαρία Ζαχάροβα, Κόσοβο, Σερβία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK