21:04 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Λίγες ημέρες μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση εκ μέρους του Ισραήλ, η Συρία εμφανίζεται έτοιμη να ανοίξει το συνοριακό πέρασμα στην Κουνέιτρα, με τις κυβερνητικές δυνάμεις να έχουν επανακαταλάβει το νότιο μέρος της χώρας.

Έτοιμο να ανοίξει είναι το συνοριακό πέρασμα μεταξύ της Συρίας και του Ισραήλ στην περιοχή Κουνέιτρα, σύμφωνα με τον υποδιοικητή των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, αντιστράτηγο Σεργκέι Κουραλένκο.

«Το συνοριακό πέρασμα είναι έτοιμο να ανοίξει και να λειτουργήσει. Προηγήθηκε σοβαρή δουλειά από τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας, με τη βοήθεια των δυνάμεων της ρωσικής αεροπορίας. Αυτό αναφέρεται, πρώτα απ' όλα, στη νίκη επί των τρομοκρατών», τόνισε ο Κουραλένκο.

Τον Σεπτέμβριο, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Άβιγκντορ Λίμπερμαν είχε δηλώσει ότι το Ισραήλ ήταν έτοιμο να ανοίξει το συγκεκριμένο συνοριακό πέρασμα με τη Συρία, προσθέτοντας ότι «τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο της Συρίας».

«Φυσικά, η δουλειά στο πέρασμα ξεκίνησε από τις ρωσικές δυνάμεις. Πρώτα απ' όλα ήρθαμε στο σημείο, το ελέγξαμε και στη συνέχεια κάναμε σοβαρή δουλειά για την αποναρκοθέτησή του. Στο τελικό στάδιο, η περιοχή ελέγχθηκε από τους ειδικούς της αποστολής του ΟΗΕ», συμπλήρωσε ο ρώσος ανώτατος αξιωματικός.

Οι συνθήκες για την επαναλειτουργία του συνοριακού περάσματος δημιουργήθηκαν όταν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις επανέκτησαν τον έλεγχο στις νότιες περιοχές της Συρίας και οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ επέστρεψαν στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ισραήλ.

Tags:
ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, συνοριακό πέρασμα, ΟΗΕ, Συρία, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK