22:24 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για την πιθανότητα «σοβαρής κλιμάκωσης» στην περίπτωση που η Ρωσία παρέδωσε το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-300 στη Συρία, προειδοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τις ελπίδες των ΗΠΑ η Ρωσία να μην έχει παραδώσει το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-300 στη Συρία εξέφρασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρή κλιμάκωση της κατάστασης.

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω εάν αυτό είναι έγκυρο. Ελπίζω ότι όχι, αυτό θα ήταν σοβαρή κλιμάκωση και ανησυχία», δήλωσε συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και απαντώντας σε ερώτημα για την αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης στις πληροφορίες ότι η Ρωσία έστειλε τους S-300 στη Συρία

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, δήλωσε ότι οι εργασίες για την εγκατάσταση ενιαίου συστήματος ελέγχου αεράμυνας θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, αναφέροντας ότι η Ρωσία έχει ξεκινήσει την παράδοση του εξοπλισμού για τη δημιουργία του. 

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι θα στείλει στη Συρία S-300, στο πλαίσιο της απάντησής της για την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους Il-20.

Tags:
IL20, S-300, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρωσία, Συρία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK