09:05 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι η λεγόμενη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές του 2016 αποτελεί την πρώτη «επίθεση από μια ξένη δύναμη» στην οποία οι ΗΠΑ δεν αντιδρούν, φέρνοντας ως παράδειγμα την 11η Σεπτεμβρίου.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016 Χίλαρι Κλίντον συνέκρινε τη «ρωσική εμπλοκή» στις εκλογές με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2011. Κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο The Atlantic και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει ότι η νίκη στις εκλογές του 2016 «εκλάπη» από την ίδια, η Κλίντον τόνισε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών έχει προκύψει μέσα από μια σειρά παραγόντων.

Σύμφωνα με την ίδια, το αποτέλεσμα των εκλογών προήλθε μέσα από «τον συνδυασμό της ρωσικής καμπάνιας, το ότι το WikiLeaks ήταν η δίοδος για τις κλεμμένες πληροφορίες από τους ρώσους, τον ρόλο που έπαιξε η Cambridge Analytica και άλλες οργανώσεις, στη σύνδεση με την εργαλειοθήκη των ρεπουμπλικανών, την Εθνική Επιτροπή και άλλες συμμαχίες, καθώς και η καμπάνια του Τραμπ, οπωσδήποτε επηρέασαν το αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις ώστε να πρέπει να αναρωτηθούμε τι συνέβη πραγματικά».

Συνεχίζοντας την απάντησή της στο ίδιο ερώτημα, η Χίλαρι Κλίντον τονίζει ότι «είναι η πρώτη φορά, όπως γράφω στον επίλογο (ενός νέου βιβλίου), που έχουμε δεχτεί επίθεση από μια ξένη δύναμη και δεν έχουμε κάνει τίποτα. Είναι τρομερό παράδειγμα, όμως είναι σαν να έλεγε ο Τζορτζ Μπους μετά την 11η Σεπτεμβρίου ότι 'δεν έχω χρόνο να κάνω συναντήσεις, δεν έχω χρόνο να ανησυχήσω για αυτό. Ήταν τρομερό, νιώθουμε άσχημα, θα ξαναχτίσουμε τη Νέα Υόρκη και το Πεντάγωνο όμως δεν θα ανησυχήσουμε για αυτό'», δήλωσε χαρακτηριστικά η Χίλαρι Κλίντον.

Tags:
εκλογές, 11η Σεπτεμβρίου 2011, Ντόναλντ Τραμπ, Χίλαρι Κλίντον, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK