20:54 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
O πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νικολά Γκρουέφσκι

Εφετείο των Σκοπίων επικύρωσε την ποινή φυλάκισης δύο ετών του Νικολά Γκρουέφσκι

© AFP 2019 / Robert Atanasovski
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οριστική είναι ποινή φυλάκισης δύο ετών που είχε επιβληθεί στον πρώην πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Νικολά Γκρουέφσκι, καθώς εφετείο των Σκοπίων δεν έκανε δεκτή την έφεση που είχε υποβάλει.

Δευτεροβάθμιο δικαστήριο στα Σκόπια επικύρωσε την πρωτόδικη ποινή φυλάκισης δύο χρόνων του πρώην πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Νικολά Γκρουέφσκι, για προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης που αφορά στην αγορά μίας θωρακισμένης Mercedes.

Το εφετείο επιβεβαιώθηκε την ποινή που είχε επιβάλει το ποινικό δικαστήριο των Σκοπίων το οποίο είχε κρίνει ένοχο τον Γκρουέφσκι για την υπόθεση αγοράς του αυτοκινήτου, αξίας 580.000 ευρώ.

Το εφετείο απέρριψε την έφεση του Γκρουέφσκι ως «αβάσιμη» και «επιβεβαίωσε πλήρως την πρωτόδικη ετυμηγορία», αναφέρεται.

Για την ίδια υπόθεση, το εφετείο μείωσε την ποινή φυλάκισης του πρώην βοηθού υπουργού Εσωτερικών, Γκόικο Ποπόφσκι, από 6,5 σε 4,5 έτη φυλάκισης.

Καθώς η ετυμηγορία του εφετείου σημαίνει πως η καταδίκη του Γκρουέφσκι είναι οριστική, η μόνη επιλογή που μένει στον πρώην πρωθυπουργό είναι να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας αναβολή της ποινής.

Tags:
καταδίκη, διαφθορά, σκάνδαλο, Νικολά Γκρουέφσκι, ΠΓΔΜ, Σκόπια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK