06:39 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Ο επικεφαλής της Ιντερπόλ Μενγκ Χόνγκγουέι

H Ιντερπόλ ζήτησε επίσημα από την Κίνα πληροφορίες για τον επικεφαλής της Interpol

© AP Photo / Wong Maye-E
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η σύζυγος και τα παιδιά του εξαφανισμένου προέδρου της Interpol βρίσκονται υπό ειδική προστασία από τη γαλλική αστυνομία μετά από απειλές που δέχτηκαν. Τα ίχνη του προέδρου της Interpol χάθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τα ίχνη του επικεφαλής της Interpol Μενγ Χονγκγουέι χάθηκαν στις 25 Σεπτεμβρίου, όταν ταξίδεψε από τη Γαλλία στην Κίνα. Νωρίτερα μέσα ενημέρωσης της Κίνας επικαλούμενα ανώνυμη πηγή μετέδωσαν ότι ανακρίθηκε από αξιωματούχους του Πεκίνου.

Η Interpol ανέφερε στο Euronews ότι ζητήθηκαν επισήμως διευκρινίσεις από την Κίνα για τον εντοπισμό του Μενγκ Χονγκγουέι, ανατρέποντας προηγούμενη ανακοίνωση ότι το ζήτημα αφορούσε τις αρχές σε Γαλλία και Κίνα.

«Η Interpol ζήτησε μέσω επίσημων διαύλων επιβολής του νόμου, διευκρινίσεις από τις κινεζικές αρχές για την κατάσταση του προέδρου της. Ο γενικός γραμματέας της Interpol αναμένει επίσημη απάντηση από τις κινεζικές αρχές σχετικά με την κατάσταση του προέδρου της» αναφέρει η δήλωση.

Η σύζυγος και τα παιδιά του εξαφανισμένου προέδρου της Interpol βρίσκονται υπό ειδική προστασία από τη γαλλική αστυνομία μετά από απειλές που δέχτηκαν μέσω τηλεφώνου και social media, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι συνεχίζεται η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την εξαφάνιση του Μενγκ.

Tags:
Interpol, Γαλλία, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK