06:32 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το κόλπο του Μπάνκσι στη δημοπρασία του οίκου Sotheby's μπορεί να έχει φέρει τον κόσμο ένα βήμα πιο κοντά στην αποκάλυψη της ταυτότητας του καλλιτέχνη, κάτι που διαφυλάσσει εδώ και χρόνια.

Αμέσως μόλις ο καλλιτέχνης του δρόμου κατέστρεψε το μισό του έργο αφού είχε πωληθεί, ξεκίνησαν οι εικασίες για το αν ο ίδιος ο Μπάνκσι κατέγραψε την διαδικασία ή είχε στείλει συνεργό του.

Μέσα ενημέρωσης και χρήστες κοινωνικών δικτύων επέλεξαν τρεις άντρες στην δημοπρασία του έργου «Το κορίτσι με το μπαλόνι» που πωλήθηκε για 1,37 εκατ. Δολάρια και την καταστροφή του αμέσως μετά. Ίσως συνδέονται με τον καλλιτέχνη ή κάποιος είναι ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Ο πρώτος μυστηριώδης άντρας απαθανατίστηκε από αμερικανίδα δημοσιογράφο τη Βανέσα Χερνάντες, που ανέβασε το βίντεο από τη δημοπρασία στο Twitter.

​Η Daily Mail και το δίκτυο Sky υποδεικνύουν ότι η φωτογραφία και το βίντεο του Μπάνκσι μπορεί φαίνεται να έχει τραβηχτεί από την ίδια γωνία όπως του συγκεκριμένου άντρα.

Οι υποψίες του δικτύου ενισχύονται και από το γεγονός ότι φοράει «γυαλιά κατασκόπου» με κάμερα που μπορεί κάποιος να βρει στο διαδίκτυο.

Ως πιθανό Μπανκσι ή συνεργό του υποδεικνύουν τα μέσα και άλλον έναν άντρα με μαύρα γυαλιά που βιντεοσκοπεί το έργο την ώρα που καταστρέφεται από την ίδια οπτική γωνία όπως ο πρώτος ύποπτος.

 

View this post on Instagram

Going, going, gone…

A post shared by Banksy (@banksy) on Oct 5, 2018 at 6:45pm PDT

 

Tags:
Μπάνκσι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK