10:42 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Το Νόμπελ Οικονομίας

Στους Γουίλιαμ Νορντχάους και Πολ Ρόμερ το Νόμπελ Οικονομίας

© Φωτογραφία: Twitter / Nobel Prize
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Στους οικονομολόγους Γουίλιαμ Νορντχάους και Πολ Ρόμερ, δύο ερευνητές για την κλιματική αλλαγή και την καινοτομία απονεμήθηκε το φετινό βραβείο Νόμπελ Οικονομίας.

Στον Γουίλιαμ Νορντχάους καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Yale και στον Πολ Ρόμερ καθηγητή στο Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας του 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών το βραβείο τους αποδόθηκε «για το πρωτοποριακό έργο τους που ενσωμάτωσε την κλιματική αλλαγή και την τεχνολογική καινοτομία στη μακροοικονομική ανάλυση».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζεται ότι τα ευρήματα των επιστημόνων «έχουν διευρύνει σημαντικά το πεδίο της οικονομικής ανάλυσης κατασκευάζοντας μοντέλα που εξηγούν την αλληλεπίδραση της οικονομίας με τη φύση και τη γνώση».

Παράλληλα τονίζει ότι οι μελετητές έχουν αντιμετωπίσει «μερικές από τις πιο βασικές και πιεστικές ερωτήσεις της εποχής μας σχετικά με το πώς δημιουργούμε μακροπρόθεσμα τη διατηρήσιμη και βιώσιμη ανάπτυξη».

Tags:
Νόμπελ Οικονομίας, Βραβείο Νόμπελ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK