20:18 18 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Hamzah Salam's automatic sentry turret

Σύρος μηχανικός κατασκεύασε ηλεκτρονικό αυτόματο σκοπευτή με Καλάσνικοφ (Βίντεο)

© SPUTNIK / BASSEM HADDAD
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20

Ο σύρος μηχανικός χρησιμοποίησε κάμερες και υπολογιστικά συστήματα ώστε το πυροβόλο του να μπορεί να ελεγχθεί από μακριά, αλλά και να «αποφασίζει» αυτόματα αν πρέπει να ανοίξει πυρ.

Ένας μηχανικός από το χωριό Σρέιχι στη νότια Συρία κατασκεύασε ένα αυτόματο πολυβόλο χρησιμοποιώντας ένα ρωσικό PK, ύστερα από μια τραγωδία που βίωσε το χωριό του, καθώς οι μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» σκότωσαν, τραυμάτισαν και απήγαγαν πολλούς συγχωριανούς του.

Η εφεύρεση του Χάμζα Σαλάμ ονομάστηκε «ηλεκτρονικός ελεύθερος σκοπευτής».

«Το αυτόματο σύστημα παρακολουθεί την κατάσταση και αν είναι απαραίτητο ανοίγει πυρ. Ο ηλεκτρονικός ελεύθερος σκοπευτής είναι πολύ βολικός επειδή μπορεί να ελεγχθεί από μακριά, ή να τεθεί σε αυτόματη λειτουργία», εξήγησε ο Σαλάμ μιλώντας στο Sputnik Arabic.

Σύμφωνα με τον εφευρέτη, η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μικρό όπλο, είτε αυτόματο, είτε τουφέκι. Υπάρχουν κάμερες που μεταδίδουν σήμα σε έναν υπολογιστή που αναλύει τα δεοδμένα. Ο υπολογιστής έχει πολλά προεγκατεστημένα σενάρια. Το σύστημα διαθέτει νυχτερινή όραση, άρα μπορεί να λειτουργήσει όλο το 24ωρο. Η βάση του όπλου μπορεί να περιστραφεί κατά 360 μοίρες, με αποτέλεσμα να έχει τη μέγιστη δυνατή κάλυψη», εξήγησε στο Sputnik ο Χάμζα Σαλάμ.

Ο Σαλάμ είχε μελετήσει στο πανεπιστήμιο την τεχνολογία των αισθητήρων, ενώ τώρα συνεχίζει την έρευνά του στους τομείς των ηλεκτρονικών κλειδιών και των υπολογιστικών συστημάτων αναγνώρισης.

Τον Ιούλιο, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε επιτεθεί στην περιοχή όπου βρίσκεται το χωριό του Σαλάμ διεξάγωντας επιθέσεις αυτοκτονίας και σκοτώνοντας και απαγάγοντας ανθρώπους. Συνολικά από τις επιθέσεις αυτές στην ευρύτερη περιοχή Σουέιντα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 258 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 200.

Οι επιθέσεις αυτές ώθησαν τον συριακό στρατό να ενισχύσουν τις επιθέσεις τους εναντίον των τρομοκρατών. Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, οι τρομοκράτες αποκόπηκαν από την πρόσβασή τους σε καθαρό νερό στην περιοχή και εγκατέλειπαν τα όπλα τους, ενώ ξύριζαν και τα μούσια τους, σε μια προσπάθεια να μπορέσουν να ενσωματωθούν και πάλι στους τοπικούς πληθυσμούς.

Tags:
βίντεο, εφεύρεση, όπλα, ελεύθερος σκοπευτής, καλάσνικοφ, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK