Απεικόνιση τυφώνα από δορυφόρο

Συναγερμός στη Φλόριντα, καθώς πλησιάζει απειλητικά ο τυφώνας «Μάικλ»

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Για επικίνδυνους ισχυρούς ανέμους και πλημμύρες προετοιμάζεται η Φλόριντα, εν όψει της έλευσης του τυφώνα «Μάικλ», με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Προς τη Φλόριντα κατευθύνεται ο τυφώνας «Μάικλ», ο οποίος αναμένεται να ενισχυθεί στον Κόλπο του Μεξικού.

Στη Φλόριντα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε τρεις κομητείες έλαβαν εντολή εκκένωσης, καθώς οι Αρχές προειδοποιούν για ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, αλλά και κύματα που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων. 

Εάν ο «Μάικλ» ενισχυθεί σε κατηγορία 3, θα μπορούσε να προκαλέσει κατολισθήσεις και θα καθίστατο ο ισχυρότερος τυφώνας της τελευταίας δεκαετίας που πλήττει την περιοχή.

Οι Αρχές, συγκεκριμένα, έχουν προειδοποιήσει ότι ο τυφώνας θα μπορούσε να προκαλέσει θανατηφόρες πλημμύρες, καλώντας τους πολίτες επίσης να είναι προετοιμασμένοι για επικίνδυνους ανέμους. 

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα κήρυξε 35 κομητείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ σχεδόν 1.250 στρατιώτες της εθνοφρουράς και περίπου 4.000 στρατεύματα βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ ουρές δημιουργήθηκαν σε βενζινάδικα, καθώς πολλοί πολίτες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τις οικίες τους. Από την άλλη, όσοι επέλεξαν να μείνουν, άδειασαν τα ράφια των σούπερ-μάρκετ, αφού έσπευσαν να εφοδιαστούν με νερό και άλλα βασικά είδη.  

Tags:
άνεμοι, κατολισθήσεις, πλημμύρες, τυφώνας, Φλόριντα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK