11:42 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι μετανάστες μαθητές που δεν επιστρέφουν στο σχολείο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι πιθανό να έχουν παντρευτεί, προειδοποιούν οι σουηδικές αρχές και αρκετές ΜΚΟ, και κάνουν λόγο για έλλειψη πρωτοβουλιών με στόχο την εξάλειψη του συγκεκριμένου προβλήματος.

Δραματικά έχει αυξηθεί ο αριθμός των καταγγελιών για γάμους παιδιών και απαγωγές με σκοπό το γάμο στη Σουηδία.

Οι κλήσεις που έγιναν στην τηλεφωνική γραμμή που διαχειρίζεται τις  συγκεκριμένες καταγγελίες, αυξήθηκαν από 61 το 2014 σε 165 μέχρι στιγμής το 2018, σύμφωνα με ρεπορτάζ της σουηδικής ραδιοφωνίας.

Η πραγματική έκταση του προβλήματος, ωστόσο, παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστη, δεδομένου ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει οργανισμός υπεύθυνος για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τους αγνοούμενους νέους.

Οι αρχές της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Σουηδίας, το Γκέτεμποργκ, υποψιάζονται ότι μερικά από τα παιδιά που δεν εμφανίστηκαν μετά την περίοδο των διακοπών στο σχολείο έχουν αναγκαστεί να παντρευτούν στις πατρίδες των γονέων τους.

Η Κριστίνα Μαλμκβιστ, εμπειρογνώμονας σε εθνικό οργανισμό που ασχολείται με το ζήτημα, υπογραμμίζει ότι ο πραγματικός αριθμός των γάμων και απαγωγών παιδιών με σκοπό τον γάμος, υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των καταγγελιών στο κέντρο υποστήριξης.

Η Αζάμ Καράι, εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Δίκτυο Γυναικών», από την πλευρά της, έκανε έκκληση για μια ολοκληρωμένη εθνική χαρτογράφηση των μαθητών που αγνοούνται, ώστε οι κρατικοί φορείς να είναι σε θέση να αναλύσουν τα δεδομένα και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να περιοριστεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας και του Κόμματος των Πρασίνων Γκουστάβ Φριντολίν, η σουηδική κυβέρνηση έχει επενδύσει φέτος στην υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων κατά αυτών των εξαφανίσεων μαθητών.

Μάλιστα, οι διευθυντές των σχολείων κλήθηκαν να αναφέρουν τις απουσίες. Σύμφωνα με τον Φριντολίν, αυτό θα βοηθήσει στον να εντοπιστούν οι μακροχρόνιες απουσίες και να δημιουργηθεί μια βάση για εθνική έρευνα.

Ο γάμος παιδιών απαγορεύεται αυστηρά σύμφωνα με το σουηδικό δίκαιο, ωστόσο, έρευνα του Σουηδικού Γραφείου Μετανάστευσης το 2016 έκανε λόγο για τουλάχιστον 132 περιπτώσεις γάμου παιδιών ως αποτέλεσμα της μεταναστευτικής κρίσης το 2015.

Tags:
ανήλικος, γάμος, μαθητές, Σουηδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK