Πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου

Η Τουρκία ξεκινά διερευνητική γεώτρηση στη Μεσόγειο στο τέλος Οκτωβρίου

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Στο τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο στάδιο της τουρκικής έρευνας για υδρογονάνθρακες, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντόνετς.

Την τουρκική πρόθεση για διερευνητικές γεωτρήσεις στη Μεσόγειο στο τέλος του τρέχοντος μήνα εξέφρασε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντόνμεζ.

Σύμφωνα την εφημερίδα Hurriyet, που επικαλείται δηλώσεις του υπουργού, το θέμα της γεώτρησης έχει οριστικοποιηθεί για τα τέλη Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποθέματα υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ ανακαλύφθηκαν από την αμερικανική εταιρεία Noble Energy το 2011.

Η Κυπριακή Δημοκρατία χορήγησε στη συνέχεια άδειες εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη γαλλική Total, την ιταλική Eni και την αμερικανική ExxonMobil.

Η Άγκυρα αντιτίθεται στην εξερεύνηση γύρω από την Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει τα δικαιώματα της τουρκικής κοινότητας που ζει στο νησί.

«Κανένα ξένο κράτος, εταιρεία ή όχημα δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μη εγκεκριμένη ερευνητική ή επιστημονική δράση στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και τις θαλάσσιες περιοχές που βρίσκονται πάνω της» είχε επισημάνει χαρακτηριστικά πριν από λίγο καιρό ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Tags:
Φατίχ Ντονμέζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK