22:44 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι αποδόσεις των ομολόγων δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα της ιταλικής οικονομίας, σημείωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους επενδυτές.

Σε υψηλά 4,5 ετών «εκτοξεύτηκαν» οι αποδόσεις των δεκαετών ιταλικών ομολόγων, την ώρα που ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία, διεμήνυε ότι οι φόβοι για την άνοδο του δανειακού κόστους στη χώρα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική κατάσταση της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Το sell-off έλαβε χώρα, καθώς η διαμάχη μεταξύ της Ρώμης και των Βρυξελλών συνεχίζεται. 

«Τα πρόσφατα επίπεδα των αποδόσεων των κυβερνητικών ομολόγων δεν αντικατοπτρίζουν τα βασικά οικονομικά μεγέθη της χώρας και μόλις εγκριθεί η ατζέντα οικονομικής πολιτικής από το κοινοβούλιο, η αβεβαιότητα (…) των τελευταίων μηνών θα εξαφανιστεί», είπε, εν τω μεταξύ, ο Τρία, μιλώντας στο κοινοβούλιο.

Οι δηλώσεις του, πάντως, δεν κατάφεραν να καθησυχάσουν τους επενδυτές, καθώς τα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό του 2019 ασκούν πιέσεις στα ομόλογα. Η Ρώμη θέτει τον στόχο ελλείμματος στο 2,4% για το 2019, με τις Βρυξέλλες να τονίζουν ότι πρόκειται για «σημαντική απόκλιση από τις συστάσεις» της Κομισιόν και επόμένως για «πηγή σημαντική ανησυχίας».

Εν τω μεταξύ, σήμερα, ο  Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι διεμήνυσε την αποφασιστικότητα της ιταλικής κυβέρνησης να μην αλλάξει τα σχέδιά της να αυξήσει τον στόχο του ελλείμματος για το 2019.

«Συνεχίζουμε με ηρεμία και υπευθυνότητα. Δεν υπάρχει Σχέδιο Β' ή υπαναχωρήσεις. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα σχεδιαζόμενα μέτρα προϋπολογισμού θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και πλούτο», είπε ο Σαλβίνι, σε ανακοίνωσή του. 

Tags:
Έλλειμμα, Ομόλογα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Τζιοβάνι Τρία, Ματέο Σαλβίνι, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK