20:40 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έχοντας στο παρελθόν χρησιμοποιήσει λιμουζίνες Pullman Guard Mercedes, ο Κιμ Γιονγκ Ουν εθεάθη με μία Rolls Royce Phantom κατά τη συνάντηση με τον Μάικ Πομπέο στη Βόρεια Κορέα.

Ένα από τα πλέον πολυτελή οχήματα στον κόσμο, μία Rolls Royce Phantom, φέρεται να χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν, παρότι η χώρα του βρίσκεται αντιμέτωπη με βαριές κυρώσεις που επιβλήθηκαν με πρωτοβουλία των ΗΠΑ.

Οι πιο παρατηρητικοί πρόσεξαν το πολυτελές όχημα κατά τη συνάντηση που είχε ο Κιμ με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σύμφωνα με τα The Drive και CNN. Σε βίντεο και φωτογραφίες, διακρίνεται η πίσω μεριά του οχήματος, ενώ ο φακός καταγράφει τον Κιμ.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αεροσκάφη και αυτοκίνητα και πρόσφατα μερίδα των ΜΜΕ αναφέρθηκε στη ματιά που έριξε στη λιμουζίνα του Τραμπ, γνωστή και ως «Κτήνος», στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, τον Ιούνιο, στη Σιγκαπούρη.

​Ο Κιμ είναι επίσης γνωστό ότι συνηθίζει να μεταφέρει τα αυτοκίνητά του στα ταξίδια του σε όλη τη χώρα, αλλά και στις διεθνείς υποχρεώσεις του. Στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει τις πολυτελείς λιμουζίνες Pullman Guard Mercedes βασισμένες στην S600 του 2012. Έτσι, παραμένει άγνωστο εάν η Rolls Royce Phantom είναι θωρακισμένη και εάν θα χρησιμοποιείται στα διεθνή ταξίδια του Κιμ. Κι αυτό διότι, ενώ ο Κιμ έφτασε στον χώρο συνάντησης με τον Πομπέο με τη Phantom, τον Αμερικανό παρέλαβε από το αεροδρόμιο της Πιονγιάνγκ μία Pullman.

Το The Drive επισημαίνει ότι δεν ήταν «ατύχημα» το γεγονός ότι εθεάθη η Rolls Royce Phantom και συγκεκριμένα ο τροχός με το επίμαχο σήμα, κατά την άφιξη του Κιμ στη συνάντηση, καθώς η κίνηση δείχνει πως ο ηγέτης της χώρας αψηφά τις κυρώσεις.

Tags:
αυτοκίνητο, Mercedes, Rolls-Royce, Μάικ Πομπέο, Κιμ Γιονγκ Ουν, Βόρεια Κορέα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK