01:03 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ισχυροί άνεμοι και σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν τη Φλόριντα, η οποία προετοιμάζεται για την έλευση του τυφώνα «Μάικλ» που εκτιμάται ότι θα είναι ο πιο καταστροφικός των τελευταίων δεκαετιών.

Σε έναν εξαιρετικά επικίνδυνο τυφώνα ενισχύθηκε ο «Μάικλ», καθώς κατευθύνεται προς τη Φλόριντα, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείπουν τις οικίες τους. 

Σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, ο τυφώνας ενισχύθηκε στην Κατηγορία 4 και αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω, προτού φτάσει στη Φλόριντα. 

Με την ταχύτητα του ανέμου στα 190 χιλιόμετρα την ώρα, ο «Μάικλ» αναμένεται να είναι «ο πιο καταστροφικός τυφώνας των τελευταίων δεκαετιών», σύμφωνα με τον διοικητή της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ. 

Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ έλαβαν προειδοποίηση από τις Αρχές για την έλευση του τυφώνας, ενώ δεκάδες χιλιάδες κλήθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους, καθώς ο τυφώνας έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους στο πέρασμά του στη δυτική Καραϊβική και στην Κεντρική Αμερική.  

Η ενίσχυση του τυφώνα από τις Αρχές στην Κατηγορία 4 σημαίνει ότι οι άνεμοι είναι «εξαιρετικά επικίνδυνοι» και θα μπορούσαν να καταστρέψουν ολόκληρες περιοχές και να αφήσουν σπίτια για ηλεκτρικό ρεύμα. 

Tags:
άνεμοι, τυφώνας, Φλόριντα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK