23:12 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο φόβος υποβάθμισης από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης έχει οδηγήσει σε νέα υψηλά τις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, καθώς η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να μην υποχωρήσει στις πιέσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό.

Νέες πιέσεις δέχονται τα ιταλικά ομόλογα, καθώς ανησυχίες γύρω από τις προθέσεις των οίκων αξιολόγησης πυροδότησε η δήλωση επικεφαλής οικονομολόγου της Moody's Analytics, Μαρκ Ζάντι, στη La Stampa ότι το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας συνιστά «λάθος».

Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων γνώρισαν περαιτέρω άνοδο σήμερα, μετά από τα υψηλό των 4,5 ετών που «χτύπησαν» χθες οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων. 

Επιβαρρυντικά για το κλίμα στις αγορές λειτούργησε άλλωστε και το σχόλιο βουλευτή της Λέγκα, σημειώνοντας ότι είναι πιθανή μια υποβάθμιση του ιταλικού χρέους από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης. 

Την ίδια ώρα, η αβεβαιότητα που δημιουργούν οι νέοι στόχοι της ιταλικής κυβέρνησης για το έλλειμμα ενισχύθηκε, μετά από τις διαβεβαιώσεις των ηγετών του κυβερνητικού συνασπισμού, Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι, ότι το σχέδιο προϋπολογισμού δεν θα ακυρωθεί. 

Εν τω μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία, επανέλαβε σήμερα τις προθέσεις της κυβέρνησης να μην υπαναχωρήσει από τα σχέδιά της, παρά τις πιέσεις των Βρυξελλών που κρούουν «καμπανάκι» για τα υψηλά επίπεδα χρέους της χώρας, ζητώντας μείωση των δαπανών. 

Tags:
Ομόλογα, Προϋπολογισμός, Έλλειμμα, Moody's Analytics, Τζιοβάνι Τρία, Ματέο Σαλβίνι, Λουίτζι ντι Μάιο, Μαρκ Ζάντι, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK