Έξοδος Βρετανίας από την ΕΕ.

Το Brexit «διώχνει» 5.000 θέσεις εργασίας από τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Βρετανίας

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Στην εκτίμηση ότι η Βρετανία θα χάσει 5.000 θέσεις εργασίας του χρηματοπιστωτικού τομέα προχώρησε ο αρμόδιος υπουργός, τονίζοντας εντούτοις ότι το Σίτι του Λονδίνου θα παραμείνει ένα σημαντικό οικονομικό κέντρο.

Στη διαβεβαίωση ότι το Σίτι του Λονδίνου θα συνεχίσει να συνιστά σημαντικό οικονομικό κέντρο και μετά από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προχώρησε ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, αναγνωρίζοντας εντούτοις ότι θα χάσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Μιλώντας ενώπιον των βουλευτών, ο Τζον Γκλεν ανέφερε ότι συμφωνεί με τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Αγγλίας πως 5.000 θέσεις εργασίας του χρηματοπιστωτικού τομέα θα μετακινηθούν σε άλλες χώρες στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του Brexit.

Ο ίδιος εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η Βρετανία και η ΕΕ θα καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα προβλέπει μια περίοδο μετάβασης από την επόμενο Μάρτιο, οπότε και αναμένεται να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο άτακτου Brexit.

«Εάν υπάρξει περιβάλλον απογοήτευσης για το Σίτι του Λονδίνου, τότε θα πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας», τόνισε. 

Tags:
θέσεις εργασίας, Brexit, Λονδίνο, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK