20:27 18 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Ιταλική σημαία

Βρυξέλλες και ΔΝΤ καλούν την Ιταλία να συμμορφωθεί: «Καμπανάκι» για τον κίνδυνο ύφεσης

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Για τον κίνδυνο ύφεσης στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης προειδοποίησε ο Κατάινεν της Κομισιόν, με τη Λαγκάρντ να αποστέλλει αυστηρό μήνυμα προς τη Ρώμη ότι πρέπει να τηρήσει τους κανόνες της ΕΕ.

Μήνυμα προς την Ιταλία να συμμορφωθεί με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στη δημοσιονομική της πειθαρχία, απέστειλε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, εν μέσω της διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των Βρυξελλών και της Ρώμης.

«Θα υπενθυμίσω σε όλους μας ότι όταν είσαι μέλος ενός κλαμπ και αποφασίζεις να μείνεις στο κλαμπ… τότε παίζεις με τους κανόνες του κλαμπ», τόνισε η Λαγκάρντ, στο πλαίσιο της ετήσιας συνεδρίασης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Μπαλί.

«Όταν πρόκειται για οικονομικά ζητήματα, μιλάμε σίγουρα για την ιταλική δέσμευση σε όρους δημοσιονομικής πειθαρχίας», δήλωσε ακόμη η επικεφαλής του Ταμείου.

Αυτά, την ώρα που η ιταλική κυβέρνηση δειμήνυσε για ακόμη μια φορά ότι δεν προτίθεται να υπαναχωρήσει από τους στόχους που θέτει στο πλαίσιο του προϋπολογισμού και όσον αφορά στο έλλειμμα του 2019.

Προειδοποίηση, όμως, ήλθε και από μέρους της ΕΕ, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιούρκι Κατάινεν, να κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» για τις συνέπειες από την ιταλική στάση. 

«Η κατάσταση είναι πολύ εύθραυστη», σημείωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως κανένας δεν θα επιθυμούσε ενδεχόμενη οικονομική αστάθεια, η οποία θα έθετε την Ιταλία και την Ευρωζώνη αντιμέτωπες με κινδύνους ύφεσης. 

Tags:
Ύφεση, Έλλειμμα, ΔΝΤ, Ευρωζώνη, Γιούρκι Κατάινεν, Κριστίν Λαγκάρντ, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK