23:43 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Πρόσφυγες βλέπουν από μακριά τις ακτές της Σικελίας

Η Αυστρία παρατείνει τους ελέγχους στα σύνορα με την Ουγγαρία και τη Σλοβενία

© AFP 2019 / Louisa Gouliamaki
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Την αυστηρή της γραμμή στο μεταναστευτικό διατηρεί η αυστριακή κυβέρνηση που σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε την παράταση των συνοριακών ελέγχων για έξι μήνες.

Τους ελέγχους στα σύνορα με την Ουγγαρία και τη Σλοβενία παρατείνουν, για ακόμη έξι μήνες, οι αυστριακές Αρχές, σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA που επικαλείται έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας, Χέρμπερτ Κικλ.

«Εξ αιτίας του μεγάλου αριθμού ανθρώπων που τέθηκαν υπό κράτηση και αιτούντων άσυλο που εισήλθαν παράνομα (…), η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστρίας έφτασε στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση δεν ήταν αρκετά σταθερή. Για αυτόν τον λόγο, η Αυστρία αποφάσισε να εισάγει εσωτερικούς συνοριακούς ελέγχους με τη Σλοβενία και την Ουγγαρία μετά από τις 11 Νοεμβρίου του 2018», αναφέρεται στο συγκεκριμένο έγγραφο.

Το έγγραφο αναμένεται να αποσταλεί στις Βρυξέλλες και άλλες χώρες της Σένγκεν αργότερα σήμερα, σύμφωνα με το αυστριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η Αυστρία επανέφερε προσωρινά τους συνοριακούς ελέγχους με την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία, τον Σεπτέμβριο του 2015, στο ξέσπασμα της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη. 

Tags:
σύνορα, μεταναστευτικό, μετανάστες, Αυστρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK