15:47 17 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Ευρωπαϊκή Ένωση

Πάνω από 60% των Ευρωπαίων θεωρεί ότι η ζωή εκτός ΕΕ δεν θα είναι απαραίτητα και χειρότερη

CC0 / KreativeHexenkueche / europe
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Μεγαλύτερο λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο ΕΕ θέλουν οι πολίτες, αν και 8 στους 10 εκτιμούν ότι η ΕΕ δεν πρόκειται να μεταθέσει τη λήψη αποφάσεων σε εθνικό επίπεδο.

Το 64% των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρεί ότι η ζωή εκτός του μπλοκ δεν θα ήταν απαραίτητα χειρότερη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του think tank «Friends of Europe», έδειξε επίσης ότι το 41% των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτω των 35 ετών διαφωνούν και εκτιμούν ότι η ζωή εκτός της ΕΕ θα ήταν χειρότερη.

Την ίδια ώρα, το 81% των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, δεν πιστεύει ότι η ΕΕ πρόκειται να μεταθέσει τη λήψη αποφάσεων σε εθνικό επίπεδο.

Πάντως, η δημοσκόπηση έδειξε ότι οι Ευρωπαίοι (41%) θέλουν να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν για τις αποφάσεις που σχετίζονται με τις πολιτικές της ΕΕ, ενώ το 31% ζητά περισσότερη διαφάνεια γύρω από τον προϋπολογισμό.

Εν τω μεταξύ, διεφάνη και μία διαφοροποίηση σχετικά με το ποιος πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος της ΕΕ: Ενώ οι πολίτες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, όπως και στον Νότο, θα ήθελαν η ΕΕ να επικεντρωθεί στην οικονομική ανάπτυξη, εκείνοι από τη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη θεωρούν ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην προώθηση των αξιών και της δημοκρατίας. 

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, δημοσκόπηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK