07:01 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2018
Πύραυλοι S-400

Δεν διακόπτει τις σχέσεις της με τη Ρωσία η Ινδία παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ

© Sputnik / Sergey Malgavko
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
1 0 0

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την Ινδία ότι μπορεί να της επιβληθούν κυρώσεις μετά τη συμφωνία της με τη Ρωσία για την αγορά πυραύλων S-400, ωστόσο ινδική πηγή τονίζει ότι η χώρα του θα διατηρήσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία.

Τη θέση ότι η Ινδία θα διατηρήσει την αμυντική της συνεργασία με τη Ρωσία παρά τις απειλές που προέρχονται από τις ΗΠΑ για την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, εξέφρασε πηγή στον τομέα της στρατιωτικής βιομηχανίας, μιλώντας στο Sputnik.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι η Ινδία θα ανακαλύψει σύντομα την απόφασή του για τις δράσεις στις οποίες θα προχωρήσει, ύστερα από την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας για την αγορά πυραύλων S-400 αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ερωτώμενος για την αντίδραση των ΗΠΑ δήλωσε «θα δείτε. Συντομότερα απ' ό,τι νομίζετε».

Σύμφωνα με την Πράξη CAATSA ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει το δικαίωμα να επιβάλει κυρώσεις εναντίον χωρών που αγοράζουν όπλα από τη Ρωσία.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ, είπε στο Sputnik ότι η Ρωσία και η Ινδία είχαν υπογράψει συμφωνία ύψους 5.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την αγορά πυραύλων S-400.

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με την απόφαση της Ινδίας και προειδοποίησαν ότι οι κυρώσεις για τη συμφωνία δε θα μπορούσαν να αποκλειστούν.

Tags:
στρατιωτική συνεργασία, S-400, ΗΠΑ, Ρωσία, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK