15:39 17 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Αστυνομία στην Τουρκία

New York Times: Με πριόνι τεμάχισαν τον σαουδάραβα δημοσιογράφο

CC0 / petterijokela / turkey
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Τούρκοι αξιωματούχοι που μίλησαν στους New York Times υποστήριξαν ότι ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι διαμελίστηκε μετά την εισοδό του στο Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

Με πριόνι διαμέλισαν τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο μετά την είσοδό του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν κορυφαίοι αξιωματούχοι της Τουρκίας στον τομέα της ασφάλειας.

«Μοιάζει με σκηνή από το "Pulp Fiction"» τόνισαν χαρακτηριστικά οι Τούρκοι αξιωματούχοι που επικαλούνται σε δημοσίευμά τους οι New York Times.

Ειδικότερα έκαναν λόγο για μια γρήγορη και ταυτόχρονα πολύπλοκη επιχείρηση κατά την οποία ο Τζαμάλ Χασογγί δολοφονήθηκε μέσα σε δύο ώρες από την άφιξή του στο προξενείο από ομάδα πρακτόρων της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι διαμέλισαν το σώμα του με πριόνι που είχαν φέρει μαζί τους για το σκοπό αυτό.

Από την πλευρά τους οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Μωάμεθ Μπιν Σάλμαν, αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς, επιμένοντας ότι ο Κασόγκι έφυγε από το προξενείο χωρίς να πάθει κάτι λίγο μετά την άφιξή του.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαίτησε από τους Σαουδάραβες να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την αξίωσή τους.

Δεν παραμένει σαφές πώς η τουρκική κυβέρνηση διαπίστωσε ότι ο Κασόγκι είχε σκοτωθεί, ωστόσο οι Τούρκοι αξιωματούχοι μίλησαν υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας και αρνούμενοι να δημοσιοποιήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία τους.

Οι Τούρκοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία του Χασογγί μεθοδεύτηκε από την κορυφή, διότι μόνο τα «πιο υψηλά κεφάλια της Σαουδικής Αραβίας μπορούσαν να πετύχουν τέτοια επέκταση και πολυπλοκότητα, δήλωσε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας να αποκαλύψει εμπιστευτικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά την πιθανότητα απλής απαγωγής του Κασόγκι. «Ωστόσο έχει περάσει πάνω από μία εβδομάδα από τότε που είδαν ζωντανό για τελευταία φορά και η πιθανότητα να ζει ακόμα έχει μειωθεί».

Σύμφωνα με το γενικό προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, ο Κασόγκι εξαφανίστηκε μετά την αποχώρησή του από το κτήριο του προξενείου. Η διπλωματική αποστολή της Σαουδικής Αραβίας τόνισε ότι συνεργάζεται με τις τουρκικές αρχές για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες της εξαφάνισης του δημοσιογράφου.

Tags:
δημοσιογράφος, εξαφάνιση, Τούρκοι, Χασογγί, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σαουδική Αραβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK