10:23 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Ahead of the sale of Marc Quinn’s 18-carat gold sculpture of Kate Moss, discover more about this iconic supermodel who has been immortalized by some of the world’s most famous contemporary artists and photographers.

Η δημοπρασία του Μίδα: Αντικείμενα από χρυσό βγάζει στο «σφυρί» ο Sotheby's

© Φωτογραφία: Sotheby's
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Πλήθος από χρυσά αντικείμενα κάθε είδους - από μία χρυσή Ferrari μέχρι μία χρυσή προτομή της Κέιτ Μος, θα βγουν στο «σφυρί» στο πλαίσιο της δημοπρασίας «Το Άγγιγμα του Μίδα» από τον Οίκο Sotheby's.

Ο Οίκος Sotheby's θα κάνει δημοπρασία με τίτλο «Το Άγγιγμα του Μίδα» με αντικείμενα συνολικού κόστους που θα υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο δολάρια.

«Παίρνουμε συλλέκτες σε ένα ταξίδι μέσα από τους μεγάλους πολιτισμούς του κόσμου, το Άγγιγμα του Μίδα βάζει καλλιτέχνες δίπλα σε τεχνίτες, γλυπτά δίπλα σε ιερά αντικείμενα, σύγχρονη ζωγραφική δίπλα σε αρχαία κοσμήματα, για να παρουσιαστεί μία απαράμιλλη ιστορία της πιο μαγευτικής δημιουργίας της φύσης», αναφέρει η περιγραφή του Sotheby's για τη δημοπρασία.

Μεταξύ των πολυτελών κοσμημάτων περιλαμβάνεται ένα έργο του Paul Mak που εκτιμάται να πιάσει μεταξύ 10.000 και 15.000 δολαρίων. Επιπλέον, μία αυτοκρατορική, σκαλισμένη, τελετουργική πολυθρόνα, σχεδιασμένη από τους Percier και Fontaine, κατασκευασμένη από τον Jacob-Desmalter, το 1804 που παραγγέλθηκε για το δωμάτιο του θρόνου του Ναπολέοντα στο Palais de Tuileries. Αναμένεται να πιάσει στη δημοπρασία σχεδόν 400.000 δολάρια.

​Την ίδια στιγμή, ωσεί παρών θα είναι στη δημοπρασία και το διάσημο μοντέλο Κέιτ Μος. Η Μος είχε υπάρξει μούσα του Βρετανού καλλιτέχνη Μαρκ Κουίν και στο «σφυρί» θα βγει μια 18 καρατίων χρυσή προτομή.

«Έχουμε δει μία ολοένα και πιο έντονη ζήτηση για είδη χρυσού από τους πελάτες μας, γι' αυτό και η πρώτη δημοπρασία μόνο με είδη χρυσού γίνεται από τον Sotheby's και κάθε τμήμα συμβάλλει ώστε να έχουμε μια πραγματική ποικιλία ειδών. Ο χρυσός ήταν πάντα ένα παγκόσμιο σύμβολο κύρους και έχει τεράστια ιστορία, αλλά έχουμε δει αυτή την ανανεωμένη ζήτηση για είδη χρυσού κυρίως λόγω νέου ενδιαφέροντος από αγορές όπως η Ασία, η Ρωσία και η Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Φράγκος, υψηλόβαθμο στέλεχος του Οίκου.

Μεταξύ των χρυσών αντικειμένων που θα δημοπρατηθούν θα είναι, τέλος, και μία Ferrari 512 BB του 1977 προς 461.000 — 593.000 δολάρια.

Tags:
δημοπρασία, χρυσός, Sotheby's, Κέιτ Μος, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK