10:29 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Ματέο Σαλβίνι

Σαλβίνι κατά Γιούνκερ: Ας ασχοληθεί με τον φορολογικό παράδεισο, το Λουξεμβούργο

© AFP 2019 / Andreas Solaro
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος στη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας ομάδα τουλάχιστον πέντε χωρών ετοιμάζεται να απορρίψει ανοικτά τον δημόσιο προϋπολογισμό της Ιταλίας.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι απαντώντας στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που δήλωσε ότι «η Ιταλία δεν κρατάει τον λόγο της».

Προέτρεψε τον πρόεδρο της Κομισιόν να «ασχοληθεί με τον φορολογικό παράδεισο, το Λουξεμβούργο και ας σταματήσει να καθυβρίζει τους Ιταλούς και την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνησή τους» όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

«Για μια ακόμη φορά εκπλήσσουν οι δηλώσεις του Γιούνκερ, ο οποίος από την μια λέει ότι αγαπά την χώρα μας, και από την άλλη ζητά και πάλι λιτότητα, δικαιολογώντας την με τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις που είχε λάβει η κυβέρνηση Τζεντιλόνι», τονίζουν οι βουλευτές του κινήματος Πέντε Αστέρων. Κατηγορούν τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι «δεν έχει κατανοήσει τους μηχανισμούς της Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο στην Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας ομάδα τουλάχιστον πέντε χωρών (μεταξύ των οποίων και η Ολλανδία), ετοιμάζεται να απορρίψει ανοικτά τον δημόσιο προϋπολογισμό της Ιταλίας.

Tags:
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ματέο Σαλβίνι, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK