09:37 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον κυβερνήτη του Κρασνοντάρ, Ιούλιος 2018

Συζητήσεις του Πούτιν για την ορθόδοξη εκκλησιαστική κρίση στην Ουκρανία

© Sputnik / Mikhael Klimentyev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Την κατάσταση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έπειτα από την απόφαση της Κωνσταντινούπολης να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Ουκρανία, εξέτασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη συνάντηση που είχε με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Η κατάσταση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία βρέθηκε μεταξύ άλλων στο επίκεντρο των επαφών του Βλαντιμίρ Πούτιν με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

«Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση γύρω από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία, μετά τη γνωστή απόφαση του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Υπενθυμίζεται ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο ξεκίνησε την Πέμπτη τη διαδικασία χορήγησης αυτοκεφαλίας στη μη-κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, από την πλευρά της, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη κίνηση ως «νομιμοποίηση των σχισματικών».

Στη συνάντηση με το Συμβούλιο Ασφαλείας, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, πέραν των εκκλησιαστικών ζητημάτων, ετέθησαν και θέματα κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως επίσης και οι διεθνείς εξελίξεις.

Σχετικά:

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο παραχωρεί αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας
Η Ρωσική Εκκλησία εκτός Ρωσίας αναστέλλει τα συλλείτουργα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο
Πατριαρχείο Μόσχας: Κλιμάκωση της κατάστασης με ευθύνη της Κωνσταντινούπολης
Tags:
Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείο Μόσχας), Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Πατριαρχείο Μόσχας, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ουκρανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK