00:50 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε στην αμερικανική Γερουσία το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, η Χίλαρι Κλίντον ζήτησε να ανασταλεί η πρόσβασή της σε πληροφορίες ασφαλείας.

Αποσύρθηκε, ύστερα από «δικό της αίτημα» η πρόσβαση της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, σε απόρρητες πληροφορίες ασφαλείας, σύμφωνα με επιστολή στελέχους του υπουργείου Εξωτερικών στον πρόεδρο της δικαστικής επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο πρόεδρος της Επιτροπής είχε καταθέσει αίτημα προκειμένου να ενημερωθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα εδώ και έναν χρόνο.

Σύμφωνα με την επιστολή, η πρόσβαση της Κλίντον ανεστάλη τον περασμένο Αύγουστο.

Παράλληλα, πέντε ακόμη πρόσωπα που αναφέρονται στην επιστολή, μεταξύ των οποίων η πρώην επικεφαλής προσωπικού της Κλίντον, Σέριλ Μιλς διατήρησαν την πρόσβασή τους, τουλάχιστον μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. Τα ονόματα των υπόλοιπων που αναφέρονται στην επιστολή δεν έχουν γίνει γνωστά.

«Ύστερα από δικό της αίτημα, η πρόσβαση της πρώην υπουργού Κλίντον σε πληροφορίες ασφαλείας αποσύρθηκε στις 30 Αυγούστου 2018», αναφέρει συγκεκριμένα η επιστολή.

Η επιστολή συντάχθηκε στο πλαίσιο της έρευνας του υπουργείου Εξωτερικών για τη φερόμενη κακοδιαχείριση απόρρητων πληροφοριών εκ μέρους της Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια που ήταν υπουργός.

Tags:
ασφάλεια, πληροφορίες, Χίλαρι Κλίντον, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK