09:52 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Σημαίες ΗΠΑ - Κίνας.

Μπόλτον: Οι ΗΠΑ θεωρούν την Κίνα το μεγαλύτερο ζήτημα του 21ου αιώνα

© AP Photo / Andy Wong
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01

O σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον τόνισε ότι η Κίνα αυξάνει την οικονομική και τη στρατιωτική της δύναμη αδιαφορώντας για τους διεθνείς κανόνες.

Τη θέση ότι η ικανότητα της Κίνας να αυξάνει την οικονομική και τη στρατιωτική της δύναμη, την καθιστά το μεγαλύτερο ζήτημα του 21ου αιώνα, εξέφρασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον.

«Νομίζω ότι θεωρούμε την Κίνα ως το μεγαλύτερο ζήτημα του αιώνα», τόνισε ο Μπότον στη συνέντευξή του.

Ο σύμβουλος του αμερικανού προέδρου τόνισε ότι Κίνα έχει αποκτήσει μεγάλη οικονομική δύναμη με το να μη δίνει σημασία στους διεθνείς κανόνες, τους οποίους όλοι εκτιμούσαν ότι θα σεβαστεί. Επίσης τόνισε ότι έχει προβεί σε συχνές παραβιάσεις από τότε που εισήχθη στον Παγκόσμιο Οργανισμού Εμπορίου. 

Αυτή η οικονομική δύναμη της έχει επιτρέψει να αναπτύξει και τη στρατιωτική της ισχύ, συμπλήρωσε ο Μπόλτον.

Παράλληλα, τόνισε ότι η περιττή προκλητική συμπεριφορά της Κίνας έχει συνεχιστεί για υπερβολικά πολύ καιρό, ενώ το γεγονός ότι τα αμερικανικά και τα κινεζικά πολεμικά πλοία στη Νότια Σινική Θάλασσα βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους, είναι δείγμα, σύμφωνα με τον Μόλτον, της επικίνδυνης συμπεριφοράς της Κίνας.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν εμπλακεί σε μια έντονη εμπορική διαμάχη, με τις δύο πλευρές να επιβάλλουν δασμούς στις εισαγωγές προϊόντων αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Tags:
Δασμοί, οικονομία, στρατιωτική ισχύς, Τζον Μπόλτον, ΗΠΑ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK