03:12 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ αναφέρεται και στο πολυσυζητημένο θέμα της συνάντησής του με την ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, με την οποία σημειώνει ότι ήπιαν «έναν σύντομο καφέ».

Την αισιοδοξία του ότι η βουλή της πΓΔΜ θα αποδεχθεί τη συμφωνία και τη μετατροπή των Βαλκανίων από «πυριτιδαποθήκη» σε «πηγή σταθερότητας», εκφράζει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Όπως αναφέρει το in.gr, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, τονίζει ότι «περισσότεροι από 660.000 πολίτες ψήφισαν στο δημοψήφισμα. Από αυτούς, περισσότεροι από 90% δήλωσαν 'υπερ' του να αποδεχθεί η Δημοκρατία της Μακεδονίας τη συμφωνία με την Ελλάδα και να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Παράλληλα, σχετικά με τη Ρωσία, τονίζει ότι η χώρα του έχει καλές σχέσεις με τη Μόσχα και ότι αυτές πρόκειται να ενισχυθούν. 

Ο Ζόραν Ζάεφ, απευθυνόμενος στους Έλληνες, τονίζει ότι «μαζί έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα σταθερότητας στην περιοχή και την Ευρώπη, μαζί έχουμε μια ευκαιρία να σημειώσουμε μια ιστορική επιτυχία που θα αποτελέσει σοβαρή επένδυση για το μέλλον».

«Ελαχιστοποιούμε τους κινδύνους, καθώς δεν πρέπει να αφήσουμε τίποτα στην τύχη. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει καλύτερη συμφωνία για τις δύο πλευρές από αυτήν», αναφέρει ο κ. Ζάεφ.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ αναφέρεται και στο όνομα «Δημοκρατία του Ίλιντεν» που είχε τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό ζήτημα της γειτονικής χώρας. Σχετικά με αυτό τονίζει ότι οι δύο πλευρές έφτασαν σε ένα σημείο όπου θεώρησαν ότι το όνομα «Δημοκρατία του Ίλιντεν» αποτελεί μια καλή βάση για μια οριστική λύση.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ζήτημα της συνάντησής του με την ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, ξεκαθαρίζει ότι «είχα έναν σύντομο καφέ και συζήτηση με την κυρία Μαρία Σπυράκη στο ξενοδοχείο όπου έμενα, κοντά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως έκανα με πολλούς ευρωβουλευτές ή πολιτικούς από διαφορετικές χώρες στη διάρκεια εκείνης της επίσκεψης στις Βρυξέλλες».

Tags:
Σκοπιανό, Μαρία Σπυράκη, Ζόραν Ζάεφ, ΠΓΔΜ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK