02:54 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Νομοσχέδιο που κατατέθηκε σε τοπική βουλή της Δανίας προβλέπει ποινές που μπορούν να φτάσουν ακόμη και τα 12 έτη σε περίπτωση που κάποιος κριθεί ότι επιχειρεί να ασκήσει επιρροή στη λήψη αποφάσεων.

Ποινή φυλάκισης ενδέχεται να αντιμετωπίσουν όσοι δανοί πολίτες εκφέρουν απόψεις αντίθετες με εκείνες της κυβέρνησής τους σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, σύμφωνα με ένα νομοσχέδιο που κατατέθηκε σε τοπική βουλή.

Η πρόταση νόμου, που αναφέρει ότι έχει στόχο την «ενδυνάμωση των προσπαθειών εναντίον της παράνομης επιρροής ξένων υπηρεσιών πληροφοριών», πρόκειται να εισάγει ποινικές κυρώσεις για όποιον θεωρείται ότι επηρεάζει τη δημόσια συζήτηση προσπαθώντας να ασκήσει επιρροή στη λήψη αποφάσεων. Τα αδικήματα που τελούνται κατά τη διάρκεια εκλογικών περιόδων θα μπορούσαν να επιφέρουν ποινές έως και 12 ετών.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Berlingske, η παλαιότερη εφημερίδα της πόλης, απέρριψε το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι θα περιόριζε την πολιτική συζήτηση στη Δανία.

Στην εφημερίδα τονίζεται επίσης ότι ένας δανός πολίτης θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κυρώσεις επειδή εκφράζει την άποψη ότι αντιρωσικές κυρώσεις ζημιώνουν τη χώρα ή επειδή επιχειρεί να υποβαθμίσει τις ανησυχίες για τον αγωγό Nord Stream 2.

Το νομοσχέδιο εκτιμάται ότι αποτελεί μια προσπάθεια να επηρεαστεί τόσο η κοινή γνώμη στη Δανία, αλλά και οι αποφάσεις ιδιωτικών και δημόσιων επιχειρήσεων, καθώς θέτει στο στόχαστρο νόμιμες απόψεις που μπορούν να χαρακτηριστούν ως προπαγάνδα.

Tags:
απόψεις, φυλάκιση, Νομοσχέδιο, Ρωσία, Δανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK