00:55 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων, η αμερικανικής ηγεσίας συμμαχία εξαπέλυσε επίθεση χρησιμοποιώντας την απαγορευμένη ουσία του λευκού φωσφόρου, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τέτοια καταγγελία.

Για αεροπορικές επιθέσεις υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ και με τη χρήση της απαγορευμένης ουσίας του λευκού φωσφόρου, σε βάρος συριακής πόλης, κάνει λόγο το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Σύμφωνα με το δίκτυο, σήμερα Σάββατο, σε πολλές περιοχές της πόλης Χατζίν, η συμμαχία την οποία ηγούνται οι ΗΠΑ, έκαναν επιθέσεις χρησιμοποιώντας και την ουσία του λευκού φωσφόρου.

Το δίκτυο δεν αναφέρθηκε σε θύματα. Τόνισε ωστόσο, ότι οι επιθέσεις φαίνεται πως έγιναν «υπό το πρόσχημα του πολέμου εναντίον του Ισλαμικού Κράτους».

Από την πλευρά της η συμμαχία δεν έκανε κάποιο σχόλιο σχετικά με το περιστατικό.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τους 10.000 άμαχους που εκτιμάται ότι έχουν εγκλωβιστεί το Hajin.

Το σημερινό περιστατικό δεν είναι το πρώτο στο οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έχει γίνει χρήση λευκού φωσφόρου από την αμερικανική συμμαχία.

Τον περασμένο μήνα, η συμμαχία αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε την ουσία στη Συρία ύστερα από σχετική αναφορά του ρωσικού κέντρου για τη συριακή συμφιλίωση.

Η Δαμασκός έχει κατηγορήσει πολλές φορές τη συμμαχία ότι χρησιμοποιεί την ουσία στις επιθέσεις της τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί άμαχοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Tags:
χημικές επιθέσεις, λευκός φώσφορος, ΗΠΑ, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK