02:43 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Ντόναλντ Τραμπ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Ο Τραμπ προειδοποιεί με αυστηρή τιμωρία το Ριάντ εάν εμπλέκεται στην εξαφάνιση του Κασόγκι

© AFP 2019 / Brendan Smialowski
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Κασόγκι (55)
0 01
Βρείτε μας

Με «αυστηρή τιμωρία» προειδοποιεί ο Τραμπ τη Σαουδική Αραβία εάν αποδειχθεί ότι κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. Νωρίτερα, ο υπ. Εσωτερικών του Ριάντ είχε απορρίψει ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς ΜΜΕ για εντολή δολοφονίας του Κασόγκι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποίησε τη Σαουδική Αραβία πως εάν βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν «αυστηρή τιμωρία».

Ο Τραμπ, σε συνέντευξή του στο CBS, τόνισε πως η Ουάσινγκτον θα είναι «ιδιαίτερα ενοχλημένη» εάν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο, προσθέτοντας ότι το Ριάντ «αμφισβήτησε έντονα τους ισχυρισμούς».

Ο πρόεδρος επισήμανε ακόμη ότι διακυβεύονται πολλά στην υπόθεση Κασόγκι «ιδιαίτερα μάλιστα» καθώς ήταν ανταποκριτής. Ωστόσο, δε θέλει, όπως είπε, να βλάψει τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ σταματώντας τις στρατιωτικές πωλήσεις στη Σαουδική Αραβία.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλαζίζ μπιν Σαούντ μπιν Ναγιέφ, είχε αρνηθεί κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς των ΜΜΕ για εντολή δολοφονίας του Κασόγκι, κάνοντας λόγο για ψέματα και αβάσιμους ισχυρισμούς.

Ο ίδιος είχε εξάρει τη συνεργασία της Σαουδικής Αραβίας με την Τουρκία, ενώ τόνισε τη δέσμευση του Ριάντ να βρεθεί η αλήθεια για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου.

Θέμα:
Υπόθεση Κασόγκι (55)

Σχετικά:

Ο Ερντογάν παρακολουθεί προσωπικά την υπόθεση εξαφάνισης Σαουδάραβα δημοσιογράφου
Η Τουρκία ξεκινά έρευνες για την εξαφάνιση Σαουδάραβα δημοσιογράφου
H Τουρκία διερευνά την εξαφάνιση σαουδάραβα δημοσιογράφου από την Κωνσταντινούπολη
Tags:
δημοσιογράφος, Ντόναλντ Τραμπ, Τζαμάλ Κασόγκι, Ριάντ, Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK