09:46 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Μετανάστες και πρόσφυγες στο πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής Diciotti

Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών θα μεταφέρει αλλού τους μετανάστες που ζουν στο Ριάτσε

© AP Photo / Salvatore Cavalli
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Όλοι οι μετανάστες που ζουν στην μικρή ιταλική πόλη Ριάτσε θα κληθούν να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, ύστερα από τη σύλληψη του δημάρχου που είχε εφαρμόσει φιλομεταναστευτικό μοντέλο στην πόλη.

Η ιταλική πόλη Ριάτσε, που έγινε γνωστή για τις φιλικές προς τους μετανάστες πολιτικές της, καλείται από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας να μεταφέρει όλους τους μετανάστες.

Η πολιτική του δήμου της πόλης είχε στόχο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μεγάλης μείωσης του πληθυσμού της.

Σύμφωνα με το BBC, το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας τονίζει ότι η μετακίνηση των μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων πρέπει να ξεκινήσει εντός της επόμενης εβδομάδας.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη λαμβάνει χώρα λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του δημάρχου της πόλης Ντομίνικο Λουκάνο, ο οποίος κατηγορείται για τη διοργάνωση  «εικονικών γάμων» μεταξύ ντόπιων κατοίκων και παράνομων μεταναστών, προκειμένου να παρακάμψει τους μεταναστευτικούς περιορισμούς της Ιταλίας.

Ο Λουκάνο είχε μετατρέψει το Ριάτσε σε μια πόλη ανοιχτή για τους μετανάστες προκειμένου να καταπολεμήσει την ερήμωση της πόλης. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Zeit, ο Λουκάνο παραχώρησε άδεια σπίτια σε ανθρώπους από το Αφγανιστάν, την Ερυθραία και το Ιράκ. Πλέον ο πληθυσμός του Ριάτσε ανέρχεται στους 1.800 κατοίκους.

Ο ίδιος ο δήμαρχος, πάντως υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θέλει να τον «καταστρέψει».

«Πώς είναι δυνατόν να θέλεις να καταστρέψεις το 'μοντέλο Ριάτσε' που έχει περιγραφεί από αμέτρητους ανθρώπους, πολιτικούς, διανοούμενους και καλλιτέχνες ως μια μοναδική εμπειρία;», τονίζει ο ίδιος μιλώντας στο AFP.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ματέο Σαλβίνι δέχτηκε με θετική διάθεση τη σύλληψη του δημάρχου και κατηγόρησε τους «καλοθελητές» που «θέλουν να γεμίσουν την Ιταλία με μετανάστες».

Tags:
μεταφορά, δήμαρχος, μετανάστες, Ματέο Σαλβίνι, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK