09:37 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Αφίσα του αγνοούμενου Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι

Τον Λευκό Οίκο ενδέχεται να επισκεφτεί η αρραβωνιαστικιά του αγνοούμενου Τζαμάλ Κασόγκι

© AP Photo / Emrah Gurel
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Κασόγκι (53)
0 0 0

H μέλλουσα σύζυγος του σαουδάραβα δημοσιογράφου που εξαφανίστηκε μετά που μπήκε στο προξενείο της χώρας του στην Τουρκία, τονίζει ότι θα επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο αν ο αμερικανός πρόεδρος βοηθήσει στις έρευνες για τον εντοπισμό του Τζαμάλ Κασόγκι.

Το ενδεχόμενο να αποδεχτεί την πρόσκληση του αμερικανού προέδρου και να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο φαίνεται εξετάζει η αρραβωνιαστικιά του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος εξαφανίστηκε στην Τουρκία στις 2 Οκτωβρίου μετά που μπήκε στο κτήριο του προξενείου της χώρας του. 

Η αρραβωνιαστικιά του Κασόγκι, Hatice Cengiz τόνισε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο μόνο εάν ο πρόεδρος Τραμπ βοηθήσει να ανακαλυφθεί τι έγινε στον μέλλοντα σύζυγό της.

«Τις τελευταίες ημέρες είδα δημοσιεύματα ότι ο πρόεδρος Τραμπ θέλει να με καλέσει στον Λευκό Οίκο. Αν κάνει μια ειληκρινή συνεισφορά στις προσπάθειες να αποκαλυφθεί τι έγινε μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, θα σκεφτώ να δεχτώ την πρότασή του», τόνισε η Cengiz στους New York Times.

Ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι κάλεσε την αρραβωνιαστικιά του δημοσιογράφου στην Ουάσινγκτον μετά από επιστολή που έγραψε η τελευταία στην αμερικανική κυβέρνηση. Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι κανείς δεν ξέρει τι συνέβη στον Κασόγκι και ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το περιστατικό με μεγάλη προσοχή.

Ο αρθρογράφος της Washington Post εξαφανίστηκε όταν μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραλάβει τα απαραίτητα έγγραφα για τον γάμο του. Η Washington Post, έχει υποστηρίξει ότι η Τουρκία ενημέρωσε αμερικανούς αξιωματούχους ότι έχει στην κατοχή της οπτικοακουστικό υλικό που δείχνουν ότι ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο.

Από την πλευρά της η Σαουδική Αραβία αρνείται κάθε εμπλοκή με την εξαφάνιση του Κασόγκι, υποστηρίζοντας ότι ο δημοσιογράφος έφυγε από την πρεσβεία.

Θέμα:
Υπόθεση Κασόγκι (53)
Tags:
Λευκός Οίκος, Τζαμάλ Κασόγκι, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK