21:07 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για το «κακό» σενάριο του Brexit δήλωσε ότι είναι έτοιμος ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κάτι το οποίο φαίνεται πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη φορά.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε τη Δευτέρα ότι το σενάριο του άτακτου Brexit, χωρίς να επέλθει συμφωνία είναι πλέον πιο πιθανό από ποτέ.

«Πρέπει να προετοιμάσουμε την ΕΕ για ένα σενάριο μη συμφωνίας, το οποίο είναι πιο πιθανό από ποτέ… Αλλά επιτρέψτε μου να είμαι απολύτως σαφής. Το γεγονός ότι προετοιμαζόμαστε για ένα σενάριο χωρίς συμφωνία δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να μας οδηγήσει να απομακρυνθούμε από την καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας για να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για όλες τις πλευρές… Ας μην εγκαταλείψουμε », γράφει ο Τουσκ στις προσκλήσεις προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πριν από τις προγραμματισμένες συναντήσεις τους στις 17-18 Οκτωβρίου

Ο Τουσκ πρόσθεσε ότι είχε καλέσει την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι να απευθυνθεί στη σύνοδο κορυφής με την αξιολόγηση της βρετανικής κυβέρνησης για τις συνομιλίες αναφορικά με το Brexit.

«Αργότερα… θα αποφασίσουμε πώς θα προχωρήσουμε στις διαπραγματεύσεις, βάσει των συστάσεων του κύριου διαπραγματευτή μας, του Μισελ Μπαρνιέ», επισήμανε.

 

Tags:
συναντήσεις, διαπραγματεύσεις, Brexit, Ευρωπαικό συμβούλιο, Τερέζα Μέι, Ντόναλντ Τουσκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK