07:35 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στον απόηχο της απόφασης για διακοπή των σχέσεων με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ξεκαθάρισε σήμερα ότι το Φανάρι έχει χάσει κάθε δικαίωμα να αποτελεί το κέντρο συντονισμού της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει χάσει το δικαίωμα να αποτελεί το κέντρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, υποστήριξε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ και επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Ιλαρίων.

«Τώρα αντιμετωπίζουμε μια νέα εκκλησιαστική πραγματικότητα: Δεν θα έχουμε πλέον ένα ενιαίο κέντρο συντονισμού της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και θα πρέπει να το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό. Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης έχει αυτο-καταστραφεί ως ένα τέτοιο κέντρο» τόνισε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «The First Channel».

«Έχοντας εισβάλει στα κανονικά σύνορα μίας άλλης τοπικής Εκκλησίας, έχοντας νομιμοποιήσει τους σχισματικούς, (σ.σ. το Οικουμενικό Πατριαρχείο) έχει χάσει το δικαίωμα να αποκαλείται ως το συντονιστικό κέντρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας» έσπευσε να προσθέσει.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανάκλησης των πρόσφατων αποφάσεων του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων ισχυρίστηκε τα εξής: «Η ευκαιρία για μετάνοια είναι πάντα παρούσα. Ωστόσο, η λογική των τελευταίων ενεργειών δεν υποδηλώνει την πραγματοποίηση βημάτων προς την αντίθεση κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη πραγματικά ευελπιστούμε ότι ο νους θα κερδίσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρεμλίνο: Ανησυχία για τη διαμάχη Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας — Οικουμενικού Πατριαρχείου

Σχετικά:

Η Ρωσική Εκκλησία διακόπτει κάθε δεσμό με το Οικουμενικό Πατριαρχείο
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο παραχωρεί αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας
Η Ρωσική Εκκλησία εκτός Ρωσίας αναστέλλει τα συλλείτουργα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο
Πατριαρχείο Μόσχας: Κλιμάκωση της κατάστασης με ευθύνη της Κωνσταντινούπολης
Tags:
ουκρανική εκκλησία, Εκκλησία, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, Πατριαρχείο Μόσχας, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK