02:53 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Αντιπυραυλικό σύστημα S-400

Διαμαρτυρία της Ιαπωνίας για τις ρωσικές ασκήσεις στα νησιά Κουρίλ

© Sputnik / Sergey Malgavko
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Το Τόκιο προχώρησε σε διαμαρτυρία προς τη Μόσχα για τις προγραμματισμένες πυραυλικές ασκήσεις στα υπό αμφισβήτηση νησιά Κουρίλ , ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιοσιχίντε Σούγκα.

Η Ιαπωνία διαμαρτυρήθηκε στη Ρωσία, μέσω των διπλωματικών τους διαύλων, για τις προγραμματισμένες ρωσικές ασκήσεις της στα νησιά Κουρίλ.

«Παρακολουθούμε πάντα στενά τις ενέργειες της Ρωσίας στην περιοχή των Βόρειων Εδαφών (Νότια νησιά Κουρίλ). Στις 16 Οκτωβρίου, διαμαρτυρηθήκαμε (στη Μόσχα) μέσω των διπλωματικών διαύλων για τις επερχόμενες πυραυλικές ασκήσεις διότι οδηγούν σε αυξημένη στρατιωτική παρουσία τους στα τέσσερα βόρεια νησιά, κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με τις θέσεις της χώρας μας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιοσιχίντε Σούγκα σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, η Ρωσία ενημέρωσε την ιαπωνική πλευρά για τις ασκήσεις κοντά στο νησί Ιτουρούπ, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 17 και 31 Οκτωβρίου.

Η Ιαπωνία έχει ήδη προχωρήσει σε αρκετές διαμαρτυρίες για τις ασκήσεις στα νησιά Κουρίλ.

Σε απάντηση στις επανειλημμένες διαμαρτυρίες της Ιαπωνίας, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ρωσία είχε το κυριαρχικό δικαίωμα να διεξάγει οποιεσδήποτε δραστηριότητες στο έδαφός της.

Σχετικά:

Η Μόσχα δεν αποδέχεται τις διαμαρτυρίες του Τόκιο για τα νησιά Κουρίλ
Tags:
διαμαρτυρία, Ιαπωνία, Ρωσία, νησιά Κουρίλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK