19:07 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το τρόπο με τον οποίο αυτοκαστράφηκε, ένα από τα πλέον δημοφιλή έργα του Banksy, «Το κορίτσι με το μπαλόνι», αμέσως μόλις δημοπρατήθηκε για 1,4 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 1,2 εκατ. ευρώ) σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στο Λονδίνο, αποκάλυψε ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Ο διάσημος καλλιτέχνης Banksy δημοσίευσε ένα βίντεο, που δείχνει «τις πρόβες» και την προετοιμασία καταστροφής του έργου του «Το κορίτσι με το μπαλόνι», που έγινε κομμάτια αμέσως μόλις δημοπρατήθηκε για περίπου 1,2 εκατ. ευρώ από τον οίκο Sotheby's.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε την Τρίτη με τίτλο «Τεμαχίζοντας την Αγάπη (the director's cut),» ο Banksy δείχνει όλη την διαδικασία — από την κατασκευή του μηχανισμού μέχρι την καταστροφή του πίνακα και τις αντιδράσεις των παρευρισκόμενων στη δημοπρασία.

Στο τέλος του βίντεο σημειώνεται πως «στις πρόβες (ο μηχανισμός) δούλεψε όλες τις φορές…» καθώς δείχνει το έργο να περνά μέσα από το μηχάνημα τεμαχισμού και να γίνεται κομμάτια.

Το 2006, ο καλλιτέχνης έκανε ένα μοναδικό αντίγραφο του έργου με ακρυλικά χρώματα σε καμβά. Το έργο τοποθετήθηκε σε μια βαριά επιχρυσωμένη κορνίζα, στην οποία, όπως αποδείχθηκε, ο Banksy είχε τοποθετήσει έναν μηχανισμό τεμαχισμού.

Την στιγμή που ανακοινώθηκε το όνομα του ατόμου που κατάφερε να αποκτήσει το έργο, αυτό ξεκίνησε να περνά από τον ειδικό μηχανισμό και μόνο ένα κομμάτι του έμεινε άθικτο.

Πολλοί πιστεύουν πως ο ίδιος ο καλλιτέχνης ήταν παρών στη δημοπρασία και ήταν αυτός που ενεργοποίησε τον μηχανισμό ενώ άλλο θεωρούν πως ο Banksy είχε κάποιον δικό του εκεί που τον βοήθησε στην καταστροφή του έργου.

Σχετικά:

Έναντι 1,4 εκατ. στερλίνων αγοράστηκε ο «σκισμένος Banksy»
Ο Banksy κατέστρεψε «το κορίτσι με το μπαλόνι» κατά τη διάρκεια δημοπρασίας
Tags:
Το κορίτσι με το μπαλόνι, Sotheby's, Banksy, Μεγάλη Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK