19:27 24 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Ευρωπαϊκή Ένωση

Ε.Ε. και ΝΑΤΟ χαιρετίζουν τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ

CC0 / moritz320 / europe
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Δημοψήφισμα στην πΓΔΜ (49)
0 01

Με ανάρτησή του στο twitter στη γλώσσα της γειτονικής χώρας εξέφρασε την ικανοποιησή του για το αποτέλεσμα στη βουλή των Σκοπίων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα στη βουλή των Σκοπίων εμφανίστηκες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ με αναρτησή του στη γλώσσα της γειτονικής χώρας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. 

Αυτή η ψήφος ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά για να καταλάβετε την θέση σας στη διατλαντική μας κοινότητα, έγραψε μεταξύ άλλων ο Ν. Τουσκ.

«Εξαρτάται από την κυβέρνηση και τους πολιτικούς αρχηγούς στην ΠΓΔΜ να αδράξουν την ιστορική ευκαιρία για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γένς Στόλτενμπεργκ.

Το αποτέλεσμα χαιρετίζει και ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν.

Σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει:

«Μεγάλη ημέρα για τη δημοκρατία στα Σκόπια. Συγχαίρω όλους όσοι αποφάσισαν να προχωρήσουν στον ευρωπαϊκό δρόμο. Αναμένω να γίνει απολύτως σεβαστή η ελεύθερη επιλογή όλων των βουλευτών, ειδικότερα εκείνων που απόψε διέβησαν τον Ρουβίκωνα. Χρειαζόμαστε πολιτική ικανότητα, όχι κομματικά παιχνίδια».

Θέμα:
Δημοψήφισμα στην πΓΔΜ (49)
Tags:
Συνταγματική Αναθεώρηση, ψηφοφορία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλή, ΠΓΔΜ, Ντόναλντ Τουσκ, Γενς Στόλτενμπεργκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK