05:10 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μέλη της οργάνωσης PETA κατήγγειλαν γυμνόστηθα την εταιρία Canada Goose ότι βασανίζει και θανατώνει ζώα. Αρνείται τις κατηγορίες η εταιρία.

Μέλη της οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων PETA πραγματοποίησαν γυμνόστηθη διαμαρτυρία έξω από το κεντρικό κατάστημα της εταιρίας ένδυσης Canada Goose στην πόλη της Νέας Υόρκης.

«Είναι ματωμένα τα χέρια της Canada Goose, που είναι η ευσπλαχνία σας», «πόσα ζώα πρέπει ακόμα να πεθάνουν», φώναξαν μέλη της PETA και άλλων φιλοζωικών οργανώσεων καταγγέλλοντας ότι η εταιρία σκοτώνει κογιότ για να χρησιμοποιήσει τη γούνα τους.

Πέντε από τους διαδηλωτές, αψηφώντας το κρύο που επικρατούσε στη Νέα Υόρκη, στάθηκαν γυμνόστηθοι μπροστά από το κατάστημα φορώντας μόνο μαύρα παντελόνια και μπότες. Στο στήθος τους είχαν γράψει «Η Canada Goose δολοφονεί», ενώ άλλοι διαδηλωτές κρατούσαν πανό διαμαρτυρίας.

 

Η εταιρία με έδρα τον Καναδά, που ειδικεύεται στα χειμερινά ρούχα, κατηγορείται ότι σκοτώνει κογιότ, χήνες και πάπιες για να φτιάχνει τα μπουφάν και άλλα προϊόντα ένδυσης.

 

​«Πίσω από κάθε παλτό της Canada Goose, υπάρχει ένα κογιότ που πιάνεται με επίπονες μεταλλικές παγίδες αλλά και μια χήνα που της άνοιξαν στα δύο το λαιμό. Η PETA απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές να αρνηθούν να δώσουν ακόμη και μια δεκάρα σε αυτή τη σκληρή εταιρία, έως ότου σταματήσει να πουλάει προϊόντα από ζώα που βασανίζονται και θανατώνονται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αντιπρόεδρος της PETA Τρέισι Ρέιμαν.

​Η εταιρία Canada Goose, με δήλωσή της στο δίκτυο NBC 4, αρνείται τις κατηγορίες τις PETA.

«Οι ισχυρισμοί τους είναι αβάσιμοι, παραμένουμε δεσμευμένοι στην υπεύθυνη χρήση και στην προμήθεια όλων των υλικών για τα προϊόντων μας με ηθικές αρχές. Η PETA έχει μακρά ιστορία στη χρήση τακτικών που απευθύνονται στο συναίσθημα για να τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και αυτή η υπόθεση αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα», αναφέρει η εταιρία.

Tags:
γυμνόστηθη διαμαρτυρία, φιλοζωική, PETA, Νέα Υόρκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK