00:07 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ψηφοφόροι περιμένουν να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές στην Καμπούλ του Αφγανιστάν στις 20 Οκτωβρίου 2018

Πολλαπλές εκρήξεις στο Αφγανιστάν ενώ άνοιξαν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών

© AP Photo / Rahmat Gul
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον τέσσερις εκρήξεις και για δυο τραυματίες στην Καμπούλ, ενώ οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν κοινοβούλιο, στις πρώτες βουλευτικές εκλογές στο Αφγανιστάν μετά το 2010.

Σε κλίμα φόβου διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές στο Αφγανιστάν, οι πρώτες που γίνονται από το 2018.

Σε δυο διαφορετικές επιθέσεις στο βόρειο Αφγανιστάν, τραυματίστηκαν δυο γυναίκες και σκόρπισαν τον πανικό στους ψηφοφόρους που προσήλθαν στις κάλπες.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι ψηφοφόροι έτρεχαν πανικόβλητοι για να φύγουν από εκλογικό κέντρο σε σχολείο στην πρωτέυουσα Καμπούλ μετά από επίθεση, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκαν τουλάχιστον τέσσερις εκρήξεις σε διάφορα σημεία της πόλης, ωστόσο οι πολίτες συνεχίζουν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί. Αναπτύχθηκαν συνολικά 70.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν σε όλη τη χώρα για να προστατεύσουν τα 21.000 εκλογικά κέντρα, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός μιλούσε για 50.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με το υπουργειο Εσωτερικών της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρατορείου, οι εκλογές αναβλήθηκαν στις επαρχίες Κανταχάρ και Γκαζνί και σε έντεκα από τις περίπου 400 περιφέρειες της χώρας.

Σχετικά:

Το Αφγανιστάν αναθεωρεί τη συμφωνία για την παραμονή αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα
Tags:
τραυματίες, έκρηξη, εκλογές, Καμπούλ, Αφγανιστάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK