22:16 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία εξέφρασαν αμφιβολίες σχετικά με τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της έρευνας από τη Σαουδική Αραβία σχετικά με το θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι που αναφέρει ότι η δολοφονία του ήταν αποτέλεσμα πάλης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Αντελ Αλ Τζουμπέιρ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Τζαμάλ Κασόγκι, λέγοντας ότι ο θάνατός του ήταν ένα «τρομερό λάθος» και υπογράμμισε ότι ο πρίγκιπας Σαλμάν δεν γνώριζε τι συνέβη.

«Αυτό είναι ένα φοβερό λάθος, μια τρομερή τραγωδία, τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του, αισθανόμαστε τον πόνο τους», δήλωσε ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ μιλώντας στο Fox News.

Το Ριαντ, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο υπουργός, ακόμα δεν γνωρίζει ακριβώς πώς σκοτώθηκε ο Κασόγκι ή που βρίσκεται το πτώμα του, αλλά υποσχέθηκε να παράσχει πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση αμέσως μόλις καταστούν διαθέσιμες.

Σύμφωνα με τον al-Jubeir, τα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονία του Κασόγκι δεν είχαν δεσμούς με τον Βασιλιά Σαλμάν.

Παράλληλα τόνισε ότι το Ριάντ είναι αποφασισμένο να κάνει τους δολοφόνους του Κασόγκι να λογοδοτήσουν.

Επικαλούμενος την έρευνα των αρχών της Σαουδικής Αραβίας, επισημαίνει ότι η σύλληψη 18 Σαουδάραβων υπηκόων θεωρήθηκε ότι συνδέεται με την υπόθεση καθώς και η απόλυση δύο ανώτερων αξιωματούχων αποτελούν «το πρώτο βήμα για ένα μακρύ ταξίδι».

«Είμαστε αποφασισμένοι να τιμωρήσουμε τους υπεύθυνους για αυτήν τη δολοφονία και να διασφαλίσουμε ότι οι θεσμοί μας θα διασφαλίσουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί ποτέ ξανά», επισήμανε.

Σχετικά:

Υπόθεση Κασόγκι
Tags:
δημοσιογράφος, δολοφονία, έρευνα, Σαουδάραβας ΥΠΕΞ, Βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, Τζαμάλ Κασόγκι, Σαουδική Αραβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK