14:12 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ισραηλινές αρχές συνέλαβαν τον παλαιστίνιο κυβερνήτη της Ιερουσαλήμ, αλλά και τον διευθυντή των Γενικών Υπηρεσιών Πληροφοριών της Παλαιστινιακής Αρχής.

Τον παλαιστίνιο κυβερνήτη της Ιερουσαλήμ Adnan Ghaith, καθώς και τον διευθυντή των Γενικών Υπηρεσιών Πληροφοριών της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ιερουσαλήμ Jihad Faqih, συνέλαβαν οι ισραηλινές δυνάμεις, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post,  ο Ghaith συνελήφθη νότια της πόλης της Ραμάλα.

Ο δικηγόρος του κυβερνήτη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ιερουσαλήμ δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο κυβερνήτης κατηγορείται για «απειλές», ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Από την πλευρά της, η Παλαιστινιακή Αρχή, αναφερόμενη στις δύο συλλήψεις έκανε λόγο για ένα «νέο ισραηλινό έγκλημα εναντίον του παλαιστινιακού λαού».

Το Ισραήλ βρίσκεται εδώ και δεκαετίες σε σύγκρουση με τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι διεκδικούν τη διπλωματική αναγνώριση του ανεξάρτητου κράτους τους στις περιοχές της Δυτικής Όχθης, της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της Λωρίδας της Γάζας.

Από την πλευρά τους οι Ισραηλινοί δεν αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητη πολιτική και διπλωματική οντότητα και συνεχίζουν να κατασκευάουν επικοισμούς σε κατεχόμενες περιοχές, παρά τις αντιρρήσεις του ΟΗΕ.

Tags:
σύλληψη, κυβερνήτης, Ιερουσαλήμ, Ισραήλ, Παλαιστίνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK