10:21 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι αντιδράσεις μας και οι μορφασμοί μας κατά τη διάρκεια του πόνου ή της ευχαρίστησης μπορεί να πει κανείς πως είναι ίδιες για όλους τους κατοίκους αυτού του πλανήτη.

Μια νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει αυτό που αρκετοί από εμάς θεωρούμε δεδομένο, ότι δηλαδή οι εκφράσεις του οργασμού είναι ίδιες για όλους τους ανθρώπους σε όλες της γωνιές της γης.

Οι μορφασμοί του πόνου φαίνεται πως είναι παρόμοιοι ακόμη και σε πολύ διαφορετικές κουλτούρες.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους μορφασμούς κατά τη διάρκεια του οργασμού, αποκαλύπτει έρευνα η οποία δημοσιεύεται στον επιστημονικό ιστότοπο Proceedings of the Natural Academy of Sciences, και μελέτησε άτομα από δυτικές χώρες και από την ανατολική Ασία.

Οι δυτικοί, για παράδειγμα, περιμένουν να δουν τον σύντροφό τους κατά τη διάρκεια του οργασμού να ανοίγει τα μάτια και το στόμα εκστασιασμένος ενώ οι Ασιάτες προσδοκούν να δουν ένα χαμογελαστό πρόσωπο με σφιγμένα χείλη.

Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα ζητώντας από 80 άτομα (40 άνδρες και 40 γυναίκες, μισοί Ευρωπαίοι και μισοί Ασιάτες) να παρατηρήσουν διάφορα πρόσωπα που δημιουργήθηκαν από υπολογιστή και να εκτιμήσουν εάν βλέπουν ως «πόνο» ή «οργασμό» ή «κάτι άλλο» στις εκφράσεις τους.

Στη συνέχεια δημιούργησαν ακόμα πιο εξιδεικευμένα μοντέλα έκφρασης στον υπολογιστή τα οποία αξιολόγησαν πάνω από 100 συμμετέχοντες στην έρευνα.

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι εκφράσεις πόνου και οργασμού είναι πολύ διαφορετικές και εύκολα διακρίσιμες.

Ωστόσο, οι δύο διαφορετικές κουλτούρες διέκριναν διαφορετικά χαρακτηριστικά στις εκφράσεις της σεξουαλικής ευχαρίστησης.

Αυτό εξηγείται, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, από τον διαφορετικό τρόπο θεώρησης των θετικών εκφράσεων στον κάθε πολιτισμό.

Ενώ για τους Ευρωπαίους ο ενθουσιασμός για παράδειγμα εκφράζεται με το διάπλατο άνοιγμα των ματιών και του στόματος, στις ανατολικές κουλτούρες αρκεί ένα χαμόγελο με κλειστά χείλη.

Tags:
οργασμός, σεξ, έρευνα, Ασία, Ευρώπη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK